Concert Beat the Drums for Fair Trade & Targ Fair Trade

targ-fair-trade.jpgAsociatia Mai Bine va invita sambata si duminica, 8 – 9 mai 2010 la ultimele doua evenimente organizate in cadrul proiectului Saptamana Fair Trade: sambata, 8 mai, ora 18.00, Parcul Voievozilor: Beat the drums for Fair Trade si sambata – duminica, 8 – 9 mai, str. Lapusneanu: Targ Fair Trade.

Your browser may not support display of this image.

Aceste activitati sunt organizate in cadrul proiectului Saptamana Fair Trade, implementat la Iasi in perioada 3 – 9 mai 2010 de catre asociatia Mai Bine.

Fair Trade (comert echitabil) desemneaza o miscare sociala si economica ce apara drepturile producatorilor si doreste sa echilibreze sumele ce le revin acestora din vanzarea produselor, in comparatie cu profiturile realizate de distribuitori.

In fiecare an, a doua zi de sambata a lunii mai este Ziua Internationala Fair Trade, anul acesta sarbatorindu-se pe 8 mai. La nivel mondial, in aceasta zi, se organizeaza evenimente de informare si sustinere a miscarii Fair Trade, printre care un concert la care spectatorii devin participanti, creand ritmuri impreuna, cu ajutorul tobelor sau instrumentelor alternative. Cantareti precum Antonio Gringo (Brazilia), Luz Casal, Ainhoa Arteta si Joaquin Padilla (Spania) si actrita Chin-chin Gutierrez se implica in astfel de evenimente anul acesta.

Asociatia Mai Bine se alatura initiativelor din lumea intreaga si organizeaza un astfel de concert la Iasi, cu ajutorul artistilor locali, tobosari in formatii iesene. Acestia vor crea impreuna ritmuri, vor improviza pe teme cunoscute si vor invita publicul sa li se alature, folosind instrumentele puse la dispozitie de catre organizatori. Cei care doresc sa participe la un jam – session de proportii in aer liber sunt incurajati sa aduca instrumente proprii – precum tobe, bongasuri, instrumente alternative si sa improvizeze ritmuri sonore alaturi de ceilalti.

Targul Fair Trade, gandit ca platforma de intalnire intre mesteri populari, artisti handmade si publicul larg, va oferi posibilitatea publicului de a comunica liber cu artistii, de a participa la scurte ateliere introductive sustinute de mesterii populari sau de artisti, de a face un prim pas in sustinerea unui comert echitabil, platind pretul corect catre producator si consumand local, produse realizate manual, cu un consum redus de energie.

Scopul organizarii unui Targ Fair Trade la Iasi este acela de a sustine, incuraja si promova in mod direct artizanii si mesterii populari, iar, prin ei, cultura si traditia autohtona si consumul local. Totodata, prin valorificarea produselor donate de mesteri Asociatiei Mai Bine targul are o componenta caritabila, solidara, fondurile fiind directionate catre Centrul de Recuperare a Copiilor cu Handicap Sever Galata din Iasi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *