Concert caritabil – Live Earth, in India

Urmatorul concert din seria Live Earth, celebre in toata lumea, va contribui la dezvoltarea infrastructurii electrice, bazata pe energie solara.

case iluminate cu energie solara
India va fi gazda viitorului concert Live Earth, evenimentul urmarind strangerea de bani pentru iluminarea caselor din aceasta tara cu energie electrica provenita de la panouri solare. Organizatorii au anuntat ca aceste investitii se vor face in satele care in momentul de fata nu beneficiaza de acces la surse de alimentare cu energie electrica, fie el provenit din surse conventionale sau din surse regenerabile. Evenimentul, care va avea loc in luna decembrie, ii va avea pe afis pe celebrul rocker american Jon Bon Jovi si pe cea mai mare vedeta a Bollywoodului, considerat un adevarat superstar, actorul si cantaretul Amitabh Bachchan. Organizatorii preconizeaza ca evenimentul va fi cel mai mare organizat vreodata in India. Concertul va avea loc la 7 decembrie in capitala financiara a Indiei, Mumbai, a anuntat fondatorul Live Earth, Kevin Wall.

SE IMPLICA SI AL GORE

“Fostul vicepresedinte american Al Gore m-a intrebat daca putem organiza acest eveniment in India, iar eu am spus -da-. O sa fie ceva grozav. Jon Bon Jovi este doar unul dintre staruri, iar domnul Bachchan este doar unul dintre numele mari. Va fi o intreaga lista de superartisti”, a declarat Wall, citat de Reuters. Wall, care a organizat seria de concerte de anul trecut impreuna cu fostul vicepresedinte american, a spus ca evenimentul din India va fi transmis in peste o suta de tari. Gore, care a tinut o conferinta de presa prin satelit catre Mumbai, a spus ca India poate deveni lider mondial in ceea ce priveste politicile ecologiste si de lupta impotriva schimbarilor climatice. Fondurile stranse in urma concertului vor finanta campania “Lumina pentu un miliard de vieti”, a castigatorului Premiului Nobel, Rajendra Pachauri, implicat si in Programul Interguvernamental pentru Schimbari Climatice al ONU (IPCC). In lume, aproximativ 1,6 miliarde de oameni nu au acces la electricitate, potrivit lui Pachauri. Campania sa se va ocupa de sate din India, din Mianmar, Pakistan, Etiopia sau Malawi. Organizatorii au mai adaugat ca vor instala ecrane gigantice in unele din satele vizate, pentru ca oamenii sa poata urmari evenimentul.

1,6 miliarde de oameni – Nu au acces in momentul de fata la energie electrica.

Sursa: Jurnalul National

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente