Concurs de postere de Ziua Mondiala a Mediului

Concurs de postere de Ziua Mondiala a Mediului

In anul 2012 – Anul international al Energiei Durabile pentru Toti, celebrarea Zilei Mondiale a Mediului – 5 iunie se desfasoara sub sloganul “Economia Verde: Esti si tu implicat?”.

Manifestarile anului 2012 au ca scop promovarea unor mijloace mai inteligente de utilizare si producere a energiei si de implicare a publicului larg intr-o serie de activitati legate de producerea si utilizarea surselor de energie regenerabila si de eficienta energetica. Eficientizarea resurselor presupune folosirea acestora intr-un mod cit mai responsabil – ceea ce inseamna ca trebuie sa facem mai mult utilizind resurse mai putine si sa ne asiguram ca solutiile energetice nu pun in pericol mediul, clima si bunastarea generatiilor viitoare.

In anul 2012, Ziua Mondiala a Mediului propune o tema generoasa, in contextul crizei economice actuale: “Economia Verde”, ca o alternativa viabila pentru imbunatatirea conditiilor sociale, dar si a riscurilor de mediu. In acest sens, Programul Natiunilor Unite pentru Mediu (UNEP) a identificat zece domenii de actiune: agricultura, energie, turism, deseuri, productie si industrie, constructii, pescuitul, sivicultura, transporturile si apa.

Pentru a marca, la nivel local, cele doua evenimente de mediu, Agentia pentru Protectia Mediului (APM) Neamt lanseaza un concurs de afise, care pot fi insotite de un slogan sau mesaj, in vederea sutinerii utilizarii energiilor regenerabile pe scara larga cu impact asupra dezvoltarii durabile. Concursul se adreseaza elevilor de gimnaziu si liceu cu virste intre 12 si 18 ani, iar propunerile de afise pot fi elaborate de echipaje formate din maxim doi elevi. Fiecare echipaj va trimite o singura propunere de afis, iar fiecare unitate de invatamint se poate inscrie cu maximum trei lucrari. Tehnica de lucru a afisului este la alegerea participantilor, iar dimensiunea acestuia trebuie sa fie in format A3. Criteriile de evaluare sint originalitatea ideii, impactul vizual asupra privitorului si designul afisului.

Comisia de jurizare va fi formata din reprezentanti ai APM Neamt. Lucrarile vor fi depuse la sediul APM Neamt pina pe data de 7 iunie 2012, iar premierea va avea loc pe 8 iunie 2012, prin organizarea unei expozitii cu afisele selectate. Informatii suplimentare si alte detalii despre concurs se vor obtine de la sediul APM Neamt – Compartimentul Proiecte, Relatii Publice, sau la tel.: 0233 215 049, int. 104.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente