Concurs ecologic…in Romania

0
457
Concursuri ecologice la Peninsula

Agentia Regionala pentru Protectia Mediului Bacau, Agentiile Locale pentru Protectia Mediului din Regiunea NE au lansat concursul „Cel mai util si ingenios obiect facut din deseuri”.

Anul 2009 a fost numit oficial ca Anul European al Creativitatii si Inovarii, cu sloganul „Imagineaza, Creeaza, Inoveaza”. De aceea, prin lansarea acestui concurs se doreste ca elevii participanti din scolile din Regiunea NE, sa se intreaca in imaginatie si creativitate, facand lucruri utile din deseurile pe care le generam zi de zi. Obiectivele acestui concurs sunt de a dezvolta o atitudine ecologica, prin cultivarea grijii fata de mediul natural si de a dezvolta imaginatia si creativitatea, atat ca individ cat si ca grup.

Concursul se va desfasura in 2 etape, o etapa la nivel local, in fiecare judet din Regiunea NE in care premierile se vor face in data de 20 mai 2009 si o etapa la nivel regional, in care premierile se vor face in data de 4 iunie 2009, ca o avanpremiera a Zilei Mondiale a Mediului. Castigatorii de la nivel local vor intra in concurs pentru premiile la nivel regional.

Fiecare scoala va participa cu o lucrare facuta din maxim 10 elevi, care vor trebui sa fie de varste diferite (sa acopere toate categoriile de varsta din scoala respectiva). Lucrarea va trebui sa contina 80% deseuri reciclabile (hartie, carton, plastic, DEE-uri, etc). Se va pune accent pe utilitatea obiectului realizat, inovativitate si originalitate.

„Prin lansarea acestui concurs dorim sa stimulam imaginatia elevilor. Asa cum bine stim, zilnic se genereaza mii de tone de deseuri. Majoritatea dintre ele sunt reciclabile, dar din pacate ajung la haldele de gunoi. Dorim ca prin acest concurs elevii sa realizeze produse sau obiecte din „deseuri”care sa fie utile, sa poata fi folosite si de ce nu, sa dea un exemplu si altora”, a declarat Directorul Executiv al Agentiei Regionale pentru Protectia Mediului Bacau, dr. ing. Iulian Movila.

Sursa: Infomediu Europa

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.