Empire State Building planuieste un upgrade ecologic

0
336

Empire State Building va fi supusa unei operatiuni de eficientizare ecologica in valoare de 20 de milioane de dolari, ca parte a unui plan de renovare in valoare de pana la 600 de milioane de dolari. Scopul este reducerea consumului de energie cu 38%, chiriasii urmand sa plateasca mai putin pentru incalzire si aer conditionat.

In plus, se tinteste un rating „Energy Star” de 90, acordat cladirilor mai eficiente energetic decat 90% dintre birourile din SUA, si o certificare cu „aur” in cadrul programului LEED. Proiectul este sustinut de primarul Michael Bloomberg si de Clinton Climate Initiative.

Toate cele 6500 de ferestre vor fi schimbate cu geamuri triple si bine izolate. Planurile cer si izolarea radiatoarelor, instalarea de detectoare de prezenta pentru reducerea consumului de electricitate si modernizarea sistemului de aer conditionat. In plus, se va instala un sistem on-line care va arata chiriasilor cata energie consuma si ii va ajuta sa-si imbunatateasca eficienta.

Peste jumatate dintre imbunatatiri, incluzand noile ferestre, vor fi instalate in 18 luni, iar restul in urmatorii 5 ani.

Cladirile sunt responsabile pentru 72% din consumul de electricitate si 38% din emisiile de CO2 din SUA. In New York insa, datorita retelei extinse de transport in comun, ce reduce nevoia de automobile personale, cladirile sunt responsabile pentru 80% din amprenta carbonica a orasului, si este mai mare decat cea a Portugaliei.

Sursa: Bloomberg

Sursa: Infomediu Europa

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.