Concursul de arhitectura CASA ECO

casa ecoIn premiera, Casa Lux invita studentii la facultatile de arhitectura, indiferent de varsta, si tinerii arhitecti de pana la 30 de ani sa participe la Concursul de proiecte Casa Eco.

Tema de concurs
In zona centrala a orasului, pe un sit dreptunghiular cu deschidere la strada de 20 m si adancime de 60 m, se propune amplasarea unei constructii noi cu functiunea de locuinta individuala, destinata unei familii tinere: un cuplu cu doi copii. Constructia se va inscrie intr-un cub cu latura de 8m, din acesta putandu-se extrage diverse volume pentru sustinerea conceptului arhitectural avut in vedere. Pentru a plasa proiectul in contemporaneitate, se vor propune, de fiecare candidat in parte, sisteme de energie alternativa (totale sau partiale) precum si alte elemente care sa determine un caracter de “green building” al constructiei (materiale folosite, sisteme de recirculare/ filtrare a apei, coeficient de transfer termic scazut etc.).

Toti cei interesati pot solicita kit-ul de participare la concurs la adresa de e-mail casaeco[at]casalux.ro. Proiectele pot fi trimise la adresa redactiei (Oficiul Postal 54, Casuta Postala 48, Sector 2, Bucuresti). Autorul celui mai bun proiect va castiga o vacanta in Tunisia, pentru doua persoane.Data limita de predare a proiectelor este 2 iulie 2009, data postei.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,167FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente