Concursul National de Protectia Mediului „Si gestul tau conteaza”, organizat in Tabara Agafton.

Palatul Copiilor Botosani si Asociatia “Papucul doamnei” au organizat a VII a editie a Concursului National de Protectia Mediului „Si gestul tau conteaza”, in Tabara Agafton.  Deschiderea a fost oficiata de catre directorul APM Botosani, ing. Eugen Mateciuc, ing. dr. Paul Vieru din cadrul Primariei Botosani, ing. Iolanda Sincu si Magdalena Obada – specialiste din cadrul APM Botosani si ing. Constantin Temneanu din cadrul Directiei Silvice, partenerii acestui concurs.  Au participat elevi si cadre didactice din 28 judete ale tarii, voluntari in activitati de protejare a mediului inconjurator, castigatori ai primei etape ce s-a desfasurat in perioada  4 – 18 martie 2013 si a cuprins 4 sectiuni: proiect, fotografie, cel mai util obiect din deseuri si colaj cu materiale din natura.  Din program au facut parte activitati educative precum: vizite de studiu in Rezervatia naturala – Turbaria de la Dersca si Muzeul de Stiinte ale Naturii Dorohoi, ateliere de lucru organizate de echipajele participante cu tema “Nimic nu se pierde, totul se transforma!”, tombola cu materialele realizate in atelierele de lucru ce a adus bucurie si incantare tuturor participantilor, traseu aplicativ cu elemente de orientare in teren – „Ocrotim natura cu dragoste si respect!”.  A fost amenajata o expozitie cu lucrarile primei etape si un stand cu materiale informative privind prioritatile in domeniul comunicarii la nivel european si alte teme esentiale pentru cetateni, oferite de Centrul Europe Direct Botosani prin Radu Cajvaneanu.  Nu in ultimul rand echipajele participante, care au pasit pe meleagurile botosanene, au avut prilejul sa poposeasca la biserica Sfantul Nicolae din Dorohoi, ctitorie a domnitorului Stefan cel Mare si pe sunetele Rapsodiei Romane a marelui compozitor si muzician George Enescu, in casa acestuia.  Elevii si cadrele didactice au fost premiati, in cadru festiv, de organizatoarea acestui concurs, prof. Cecilia Vicoveanu impreuna cu partenerii de suflet, ing. Narcisa Dumitriu, specialist APM Botosani, ing. dr. Paul Vieru din cadrul Primariei Botosani si prof. Renga Alexandru de la Palatul National al Copiilor Bucuresti.
A VII a editie a Concursului National de Protectia Mediului „Si gestul tau conteaza”, in Tabara Agafton.

Palatul Copiilor Botosani si Asociatia “Papucul doamnei” au organizat a VII a editie a Concursului National de Protectia Mediului „Si gestul tau conteaza”, in Tabara Agafton.

Deschiderea a fost oficiata de catre directorul APM Botosani, ing. Eugen Mateciuc, ing. dr. Paul Vieru din cadrul Primariei Botosani, ing. Iolanda Sincu si Magdalena Obada – specialiste din cadrul APM Botosani si ing. Constantin Temneanu din cadrul Directiei Silvice, partenerii acestui concurs.

Au participat elevi si cadre didactice din 28 judete ale tarii, voluntari in activitati de protejare a mediului inconjurator, castigatori ai primei etape ce s-a desfasurat in perioada 4 – 18 martie 2013 si a cuprins 4 sectiuni: proiect, fotografie, cel mai util obiect din deseuri si colaj cu materiale din natura.

Din program au facut parte activitati educative precum: vizite de studiu in Rezervatia naturala – Turbaria de la Dersca si Muzeul de Stiinte ale Naturii Dorohoi, ateliere de lucru organizate de echipajele participante cu tema “Nimic nu se pierde, totul se transforma!”, tombola cu materialele realizate in atelierele de lucru ce a adus bucurie si incantare tuturor participantilor, traseu aplicativ cu elemente de orientare in teren – „Ocrotim natura cu dragoste si respect!”.

A fost amenajata o expozitie cu lucrarile primei etape si un stand cu materiale informative privind prioritatile in domeniul comunicarii la nivel european si alte teme esentiale pentru cetateni, oferite de Centrul Europe Direct Botosani prin Radu Cajvaneanu.

Nu in ultimul rand echipajele participante, care au pasit pe meleagurile botosanene, au avut prilejul sa poposeasca la biserica Sfantul Nicolae din Dorohoi, ctitorie a domnitorului Stefan cel Mare si pe sunetele Rapsodiei Romane a marelui compozitor si muzician George Enescu, in casa acestuia.

Elevii si cadrele didactice au fost premiati, in cadru festiv, de organizatoarea acestui concurs, prof. Cecilia Vicoveanu impreuna cu partenerii de suflet, ing. Narcisa Dumitriu, specialist APM Botosani, ing. dr. Paul Vieru din cadrul Primariei Botosani si prof. Renga Alexandru de la Palatul National al Copiilor Bucuresti.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente