Comisia Europeana urmareste foarte atent prezenta graului modificat genetic neautorizat din Oregon

Comisia Europeana urmareste foarte atent prezenta graului modificat genetic neautorizat din Oregon
Comisia Europeana urmareste foarte atent prezenta graului modificat genetic neautorizat din Oregon

Uniunea Europeana impune celor 27 de state membre sa verifice toate transporturile de grau care provin din SUA, dupa ce o parte din aceasta cereala a fost modificata genetic neautorizat si pusa in comert. Autoritatile americane au descoperit acest lucru la mai multe ferme din Oregon, graul apartinand Monsanto.

„Comisia Europeana urmareste foarte atent prezenta graului neautorizat din Oregon pentru a se asigura ca toti consumatorii sai sunt protejati. Uniunea Europeana are toleranta zero pentru astfel de organisme modificate genetic”, a declarat un oficial al Protectiei Consumatorului la nivel de UE.

Autoritatile din UE au devenit mai precaute dupa ce Japonia a refuzat o serie de importuri provenite din America. S-a descoperit ca graul care ar fi trebuit sa fie livrat in arhipelagul nipon nu fusese niciodata aprobat de autoritatile americane, potrivit Edge on the Net.

Agentia europeana pentru Protectia Consumatorului a spus ca va cauta in continuare informatii pentru a se asigura ca autoritatile americane nu vor mai permite astfel de teste, mai ales pentru graul alb moale.

Livrarile care s-au dovedit ilegale nu ar trebui vandute, dar informatiile actuale provenite de la Administratia pentru Alimente din SUA spun ca acest tip de grau nu este nociv pentru sanatatea umana.

Uniunea Europeana importa din SUA mai bine de 1 milion de tone metrice de grau in fiecare an. 80% din aceasta cantitate este grau alb moale, iar majoritatea este exportat in Spania, spun oficialii.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente