Conferinta „Food Retail in Romania” – Daniel Constantin: Strainii sunt atrasi sa cumpere terenuri in Romania de calitatea solului

Conferinta „Food Retail in Romania” – Daniel Constantin: Strainii sunt atrasi sa cumpere terenuri in Romania de calitatea solului

Principala atractie pe care o reprezinta terenurile agricole din Romania pentru investitorii straini este legata de calitatea solului, care nu a suferit din cauza agriculturii chimizate, a declarat joi ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.
„O oportunitate pe care o are Romania se refera la calitatea solului si la proprietatile pe care le au terenurile din Romania. Acest lucru probabil ca atrage foarte mult privirile si investitorilor straini, care astazi sunt prezenti in Romania”, a afirmat Constantin, la conferinta „Food Retail in Romania: Opportunities&Challenges”, organizata de Camera de Comert si Industrie Romano-Germana, Asociatia Marilor Retele Comerciale din Romania si Agentia Mediafax.

Constantin crede ca spre deosebire de alte state membre UE, terenul agricol romanesc nu a suferit atat de mult din cauza agriculturii chimizate.

„Acest lucru ne creeaza posibilitatea de a vorbi despre agricultura ecologica si produsele bio, pe care le putem obtine din terenurile din Romania fara un efort foarte mare”, a adaugat ministrul Agriculturii.

In prezent, aproximativ 800.000 de hectare de teren agricol la nivel national sunt administrate de cetateni sau firme straine.

Potrivit celui mai recent recensamant agricol din Romania, suprafata agricola totala a Romaniei era in 2010 de 13,3 milioane de hectare, din care 8,3 milioane de hectare reprezinta teren arabil. Recensamantul a avut loc in perioada decembrie 2010 – ianuarie 2011, iar rezultatele definitive au fost prezentate in iulie 2012.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *