Consiliul Judetean Constanta vrea sa preia de la Romsilva administrarea hergheliei de la Mangalia

0
349
Consiliul Judeţean Constanţa vrea să preia de la Romsilva administrarea hergheliei de la Mangalia
Consiliul Judetean Constanta vrea sa preia de la Romsilva administrarea hergheliei de la Mangalia

Presedintele Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Constantinescu, a declarat, joi, ca CJ vrea sa preia de la Romsilva administrarea hergheliei de la Mangalia, care in prezent a ajuns in paragina, iar caii mor de foame.
In acest sens, consilierii judeteni au votat, joi, un proiect de hotarare initiat de presedintele CJ, privind emiterea unui acord pe plan local pentru promovarea unei hotarari de guvern cu privire la „transmiterea unor bunuri din domeniul public si din domeniul privat al statului si aflate in administrarea Regiei Nationale a Padurilor Romsilva – Directia Silvica Constanta in domeniul public al judetului Constanta si in administrarea Consiliului Judetean Constanta”.

La finalul sedintei Consiliului Judetean, Nicusor Constantinescu a spus ca herghelia de la Mangalia „este intr-o stare deplorabila, sunt balariile mai mari decat hipodromul, (…), caii sunt morti de foame, n-au de unde sa bea apa, 30% dintre ei sunt bolnavi”, precizand ca CJ vrea sa repuna hipodromul in functiune, sa salveze rasele de cai si sa faca un concurs hipic de anduranta pentru pursangele arab, in zona Grindul Chituc.

„Sunt niste proiecte care vor concura la folosirea acestei herghelii in interesul judetului Constanta. (…) Eu nu-i intreb pe cei de la Romsilva daca sunt de acord, eu exprim vointa cetatenilor judetului Constanta si, daca reusesc prin Guvernul USL pe care-l avem si sper sa-l avem si dupa 9 decembrie, vom da hotararea de guvern si proiectul va trece”, a afirmat presedintele CJ Constanta.

Acesta sustine ca la herghelia de la Mangalia a fost, pana in prezent, „jaf la drumul mare si prost management”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.