Conferinta Internationala ”Turism responsabil si dezvoltare rurala”

Conferinta Internationala ''Turism responsabil si dezvoltare rurala''
Conferinta Internationala ”Turism responsabil si dezvoltare rurala”

Fundatia Amfiteatru si Autoritatea Nationala pentru Turism, organizeaza in cadrul programului Amfiteatrul pentru Turismul Responsabil, Conferinta Internationala „Turism responsabil si dezvoltare rurala”, Targu Jiu, Hotel Brancusi, 22-24.11.2013.

Diversitatea si autenticitatea, identitatea satelor din Romania reprezinta o sursa inepuizabila de dezvoltare iar turismul este cea mai activa forma de valorificare a produselor si serviciilor locale prin: ecoturism, turismul de sanatate, vanatoare si pescuit, alpinism, echitatie, sporturi de iarna, excursii educative, arta si patrimoniu, gastronomie, traditii si obiceiuri etc.

In acest context turismul responsabil este considerat o abordare oportuna si de perspectiva pentru dezvoltarea zonelor rurale romanesti prin conceperea si promovarea de produse turistice complexe si adaptate tendintelor si nevoilor turistice actuale.

Conferinta Internationala Turism responsabil si dezvoltare rurala isi stabileste drept principal obiectiv identificarea solutiilor adecvate de valorificare a potentialului din tara noastra, prin promovarea si dezvoltarea unui turism responsabil, de descoperire si respect a vietii si valorilor comunitatilor rurale, de dezvoltare economica a acestora.

Evenimentul are si o importanta latura stiintifica, cele mai bune lucrari prezentate in cadrul conferintei fiind publicate in International Journal for Responsible Tourism, revista stiintifica indexata in baze de date internationale.

La eveniment vor participa reprezentanti ai autoritatilor publice locale si centrale si ai mediului academic, intreprinzatori, specialisti, intr-un demers menit sa ofere o viziune integrata a turismului rural.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *