Conferinta – Microhidrocentrale in Romania

microhidrocentralaHidroenergia ca element principal pentru viitorul energetic din Romania
Prima conferinta internationala – Microhidrocentrale in Romania Ofera informatii la premierea Targului RENEXPO® South-East Europe

Pe plan mondial, hidroenergia reprezinta a doua mare sursa de producere a energiei din surse regenerabile. Nu este de mirare ca aceasta tehnologie, deja testata, a ajuns sa predomine in Romania. Chiar si in trecut a avut un mare rol in producerea energiei. In marile hidrocentrale se produc cca. 30% din totalul de energie elecrica, si chiar din anul 2005 se foloseau deja 80% din potentialul economic hidroenergetic. Pentru viitor sunt deja planuri pentu construirea unor hidrocentrale, spre exemplu autoritatiile planuiesc construirea unei hidrocentrale la granita cu Bulgaria.

Pe de alta parte, microhidrocentrale nu se intalnesc atat de des. Putinele microhidrocentrale active au fost si sunt in continuare vandute de catre autoritati investitorilor privati.
Primul eveniment al RENEXPO® South-East Europe, Targul International pentru Energii regenerabile si Eficienta energetica in constructii si renovari, care are loc intre 19 – 21. 11.2008, aduce pentru prima oara laolalta multiplicatori, experti si interesati la un eveniment central.
Mai ales in cadrul „Primei Conferinte Internatinale – Microhidrocentrale in Romania” a targului, aceasta informeaza pe 21 Noiembrie 2008, participantii romani si internationali asupra potentialelor utilizari a microhidrocentralelor in Romania, constructia si operarea, precum si exemple practice din trei tari diferite si multe altele.
Conferinta ofera mai ales proiectantilor, dezvoltatorilor de proiecte, producatorilor, precum si expertilor, comunitatilor, investitorilor, bancilor, precum si reprezentantilor stiintei si cercetarii posibilitatea de a intra in contact cu viitori parteneri de discutii, si de a se informa asupra viitoarelor posibilitati de investitii, precum si de a participa la schimburi de experienta si cunostiinte in detaliu.
Partener al conferintei este ESHA – European Small Hydropower Association (Asociatia Europeana pentru Microhidrocentrale).
Acest congres va fi completat de catre expozitia RENEXPO® South East Europe, la care producatorii si furnizorii de servicii, din tara si din strainatate, prezinta noutati din domeniul energiei regenerabile. Sunt asteptati 55 de expozanti, care isi vor prezenta podusele si serviciile, celor 1500 de vizitatori preconizati, mai ales din tarile vecine.
Pana in present expozantii, respectiv participanti nationali si internationali la congres si-au asigurat deja locul.
Mai multe informatii gasiti la: www.renexpo-bucharest.com

Articole similare

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente