Conferinta pentru reabilitarea habitatului de castan

0
484
Castanul celor 100 de cai
Conferinta pentru reabilitarea habitatului de castan
Conferinta pentru reabilitarea habitatului de castan

Agentia pentru Protectia Mediului (APM) Gorj, va organiza in perioada 18 – 19 octombrie, in cadrul Festivalului castanului de la Tismana, un workshop dedicat proiectului „Managementul Conservativ al Habitatelor 4070 si 9260 in ROSCI 0129 Nordul Gorjului de Vest”.

padure-castani-tismana resizeWorkshop-ul este organizat in colaborare cu Primaria Tismana si va avea loc incepand cu ora 11.00 in sala de conferinte a acestei institutii. “In vederea atingerii scopului proiectului, APM Gorj actioneaza in parteneriat cu institutii cu experienta in domeniu precum Institutul de Cercetari si Amenajari Silvice (ICAS) si Administratia SCI-ului Nordul Gorjului de Vest prin Camera de Comerr si Industrie Romano-Japoneza”, este precizat in comunicatul de presa, transmis de APM Gorj. Evenimentul de la Tismana are drept scop prezentarea obiectivelor si rezultatelor proiectului, stadiul actual al activitatilor derulate, in special in ceea ce priveste reabilitarea habitatului de castan. 646×404 resize

Workshop-ul este dedicat autoritatilor publice centrale, regionale si judetene de mediu, administratorilor ariilor naturale protejate, administratorilor fondurilor cinegetice, specialistilor in silvicultura si biodiversitate, autoritatilor publice judetene si locale, operatori economici cu activitate pe amplasamente in interiorul ariei naturale protejate, Nordul Gorjului de Vest.

Castanii din zona Tismana au fost afectati de „cancerul de scoarta” care a dus la scaderea productiei de castane. Autoritatile locale din Tismana impreuna cu reprezentantii Agentiei Judetene pentru Protectia Mediului Gorj au demarat un proiect pentru salvarea castanilor si totodata pentru crearea de locuri de munca in zona. Este vorba de reabilitarea a 60 de hectare de castani, aflati in suferinta din cauza cancerului de scoarta. Daca in trecut zona Tismana era cunoscuta in judet si in tara pentru productia de castane, nu acelasi lucru se intampla acum, de cand plantatiile sunt afectate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.