Consiliul Judetean Arad spera ca, in maximum doua luni, va relua licitatia pentru mega-proiectul care vizeaza deseurile

0
482
“Gardienii mediului” supraveghează curăţenia Mediaşului
Consiliul Judetean Arad spera ca, in maximum doua luni, va relua licitatia pentru mega-proiectul care vizeaza deseurile

Contractul s-a incheiat, dar lucrarile nu au fost finalizate la timp. Asta spune Nicolae Iotcu, presedintele Consiliului Judetean Arad (CJA) despre mega-proiectul de management al deseurilor, un proiect care se adreseaza fiecarei persoane din judetul nostru.

„Proiectul a fost impartit si licitat pe mai multe segmente: achizitia pubelelor si containerelor, lucrari la statiile de transfer, de sortare si de compost, achizitia de autovehicule pentru colectarea si transportarea deseurilor si achizitia unui concasor. Pe toate segmentele suntem la zi cu achizitiile, mai putin in ceea ce priveste lucrarile de realizare ale statiilor, lucrari ce au fost sistate inca din data de 7 octombrie, cand contractul dintre CJA si Confort s-a incheiat din punct de vedere al termenului de finalizare impus”, a declarat Iotcu.

Problema este ca, desi contractul s-a incheiat, mai este mult de lucru la acele statii. Iar, de o vreme incoace, nu se mai aude nimic in ceea ce priveste Sistemul de Management Integrat al Deseurilor Solide, cum se numeste proiectul in sine.

Si in aceasta privinta, presedintele CJA a venit cu explicatii, sustinand ca in maximum doua luni o noua licitatie ar trebui sa fie finalizata. „In momentul de fata suntem pe locul intai in tara in ceea ce priveste procentul de implementare al proiectului, la general. Daca la toate segmentele stam foarte bine, in ceea ce priveste realizarea de constructii suntem deficitari. Iar acest segment sper sa fie rezolvat in maximum doua luni, termenul estimat de noi pentru realizarea unei noi licitatii si intocmirea unui nou contract de achizitii care vizeaza cantitatea de lucrari ce a mai ramas de executat”, a spus Nicolae Iotcu.

Destul de putin

Potrivit declaratiilor date de presedintele CJA, lucrarile care au mai ramas de facut la statiile de transfer, la cele de compost si la cele de sortare sunt destul de putine. „Practic, constructiile propriu-zise au fost finalizate aproape in totalitate. Tot ce mai este de facut este achizitia utilajelor si masinilor care vor functiona in cadrul acestor statii si montarea lor. In mare parte din statii, pana si locasul in care aceste utilaje vor fi montate este deja realizat. Lucrarile nu vor mai dura foarte mult”, a spus Iotcu. Si ar fi bine sa nu mai dureze foarte mult pentru ca, potrivit intelegerii dintre CJA si Uniunea Europeana, cea care asigura finantarea pentru acest proiect, totul trebuie sa fie gata si functional pana in anul 2013.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.