Rovana Plumb: Padurea Trivale va fi desemnata rezervatie naturala

0
463
Rovana Plumb: Pădurea Trivale va fi desemnată rezervaţie naturală
Rovana Plumb: Padurea Trivale va fi desemnata rezervatie naturala

Ministrul Mediului si Padurilor, Rovana Plumb, impreuna cu ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Daniel Constantin, si presedintele Infomediu Europa, Stere Cretu, au participat la ceremonia de decernare a premiului „Primaria Verde – pentru initierea unui proiect”.

Proiectul pentru care primaria Pitesti a fost premiata este „Creare Parc Lunca Argesului”, finantat prin fonduri europene, avand o valoare de peste 40 de milioane de lei. Parcul Lunca Argesului este amplasat in partea de nord a municipiului Pitesti, in zona periferica a orasului, terenul reprezentand un real potential de dezvoltare atat la nivel zonal, cat si municipal.

Revista de mediu si ecologie Infomediu Europa este initiatoarea evenimentului de premiere si promovare a persoanelor, initiativelor, proiectelor si organizatiilor cu impact semnificativ in protectia mediului. Chestionarul de vot, prin intermediul caruia se stabilesc castigatorii este completat de entitati si institutii din domeniul protectiei mediului, printre care Agentia de Mediu, Garda de Mediu sau Regia Nationala a Padurilor-Romsilva.

Ministrul Rovana Plumb si-a aratat interesul si multumirea pentru faptul ca astfel de proiecte verzi sunt dezvoltate, iar autoritatile locale preiau initiative de a respecta natura, dar si de a utiliza fondurile europene in interesul cetatenilor. „Sunt multumita cand vad banii europeni pusi la lucru intr-un mod util. Extinderea suprafetei de spatiu verde intr-un oras precum Pitesti era un gest necesar”.

Totodata, ministrul Mediului si Padurilor a dat o veste buna cetatenilor din municipiul Pitesti: „Am ceva sa va anunt, ceva legat de sufletul dumneavoastra, si anume ca Padurea Trivale va fi desemnata rezervatie naturala de tip forestier, chiar saptamana viitoare, la sedinta de guvern va fi pe ordinea de zi”.

O alta informatie de interes general a fost prezentata de ministrul Rovana Plumb, si anume ca va propune Guvernului ca in noul Program de Guvernare sa fie prevazuta reteaua „Orasul Verde”, similar retelei Natura 2000.

Ministrul Daniel Constantin si-a exprimat multumirea pentru premiul primit de orasul natal: „este meritul primariei de a aduce acest premiu in Pitesti, victoria este cu atat mai mare cu cat am depasit primaria Arad. Ne angajam la un nou concurs. Avem datoria ca in anul 2013 sa castigam si premiul „Orasul Verde”.

Primarul municipiului Pitesti, Tudor Pendiuc, a prezentat proiectul pentru care primaria a primit premiul, exprimandu-si multumirea pentru intregul eveniment. „E o mare bucurie pentru noi si o onoare, in egala masura, faptul ca am primit acest titlu. Ma bucur ca am putut realiza din acea zona unde se aduna gunoiul, un parc de o frumusete deosebita si de care se vor bucura nu doar pitestenii, ci locuitorii intregului judet”, a spus primarul.

Directorul Infomediu Europa a explicat sistemul pe care functioneaza Gala de premiere, dar si faptul ca 2012 este cel de-al saselea an consecutiv de cand se organizeaza. „Ideea galei a fost sa prezentam si lucruri bune, nu doar lucruri rele, din punctul de vedere al presei constructive. Suntem datori sa scoatem in evidenta ca in Romania se investeste, se deruleaza proiectele pana la capat si suntem mandri de acesti cetateni responsabili fata de natura”, a completat Stere Cretu.

La eveniment au mai participat presedintele Consiliului Judetean Arges, Constantin Nicolescu, prefectul judetului Arges, Cristian Soare, dar si reprezentanti ai institutiilor de protectia mediului din judet.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.