Constanda a invins Capitala

Omul de afaceri a primit jumatate din Satul Francez, dar ramane si cu 5.000 de metri patrati in Parcul Bordei.
In schimb, el promite ca va renunta la executarea silita a primariei cu cele 17,7 milioane de euro

Razboiul Constanda – Primaria Capitalei s-a incheiat in favoarea omului de afaceri. Primarul Adriean Videanu a perfectat sambata actele pentru schimbul de terenuri cu Costica Constanda. Omul de afaceri da municipalitatii 2,8 hectare din Parcul Bordei si primeste jumatate din Satul Francez.

Primaria Capitalei s-a predat cu arme si bagaje omului de afaceri Costica Constanda. Sambata a fost perfectat la notariat schimbul de terenuri dintre omul de afaceri si municipalitate. In aceste conditii, Constanda devine stapan pe aproape trei hectare din cartierul de lux, administrat pana acum de municipalitate.

Constanda vrea blocuri

In proprietatea contestatului om de afaceri vor intra zece vile si alte trei imobile. Inainte ca Satul Francez sa ii fie dat de catre consilieri, Costica Constanda a luat deja legatura cu urbanistii de la Primaria Capitalei. El si-a aratat intentia in luna ianuarie de a reconfigura partea sa de Sat Francez.

„Voi achita casele primariei din Satul Francez, voi mentine actualii chiriasi atat cat au contracte, dar voi construi imobile noi. Actualele nu sunt de calitate foarte buna”, declara omul de afaceri in 18 ianu-arie, inainte ca municipalitatea sa isi dea acordul pentru schimbul de terenuri.

Din ianuarie si pana in prezent, lucrurile s-au complicat, iar Constanda a fortat mana lui Videanu. In urma cu aproape doua saptamani, omul de afaceri a executat silit 17,7 milioane de euro din conturile Primariei Capitalei de la Trezorerie.

In acel moment s-a iscat un mare scandal in randul alesilor locali, care au contestat executarea silita. In numai cateva zile, conturile au fost deblocate, insa surpriza nu a intarziat.

Cand toata lumea era deja impacata cu executarea conturilor, Videanu parafeaza la notariat schimbul de terenuri cu omul de afaceri. Singura problema ramane insa portiunea de aproape 5.000 de metri patrati din Parcul Bordei.

Istoria scandalului

Costel Constanda a primit Parcul Bordei de la Traian Basescu in 2003. Consilierii generali au respins planurile urbanistice cerute de Constanda, insa acesta a reusit sa oblige municipalitatea la despagubiri in instanta. Salvarea a venit insa in urma schimbului de terenuri.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *