Constanta: Se reamenajeaza spatiul verde din Tabacarie

Constanta: Se reamenajeaza spatiul verde din Tabacarie

Primaria Constanta a inceput deja lucrarile in parcul Tabacarie, la zona Expoflora, in apropiere de monumentul japonez de pe malul Lacului Tabacarie. Reamenajarea spatiului verde va fi finalizata in luna martie a anului viitor.

In aceste zile in parc se lucreaza de zor. Vegetatia inestetica este curatata pentru ca zona verde din apropierea lacului va fi reamenajata: vor fi plantati arbusti tineri si flori.

Primaria Constanta a depus proiectul la Agentia Nationala a Fondului pentru Mediu in anul 2008 si a fost selectat in sesiunea de proiecte din acelasi an.

Suma alocata de la Fondul National pentru Mediu este de 900.000 de lei pentru „Reabilitarea si extinderea spatiilor verzi din zona parc Tabacarie – Expoflora din municipiul Constanta”.

Lucrarile se vor efectua in perimetrul cuprins intre Satul de Vacanta, Bulevardul Lapusneanu, City Parc Mall si Lacul Tabacarie. „Zona se va transforma. Vor fi reamenajate spatiile verzi, va fi schimbat mobilierul stradal si va fi reamenajata zona pe care constantenii o cunosc sub denumirea de Expoflora”, a declarat viceprimarul municipiului Constanta, Decebal Fagadau.

Termen scurt de executie

Parcul Tabacarie este singurul parc de mari dimensiuni din oras, care, incet – incet, este „acoperit” de constructii, cea mai celebra fiind City Park Mall. Constantenii care au vazut „santierul” se tem deja ca in primavara, in zona va aparea vreo terasa sau carciuma.

„Nu sunt de acord cu ce se face. Se amenajeaza pentru ca in primavara sa ridice vreo carciuma aici, cum s-a facut si cu Cetatea”, spune constanteanca Elena. Viceprimarul Decebal Fagadau sustine insa contrariul: „Daca ar fi existat in proiect ridicarea vreunei terase sau a vreunei constructii similare, proiectul nu ar mai fi fost eligibil. Nu se va ridica nimic altceva. Va fi doar spatiu verde, cu flori multe, arbusti si bancute”.

Termenul-limita pentru finalizarea lucrarilor este luna martie a anului viitor, dar se va lua in calcul si conditiile meteorologice. „Lucrarile vor fi oprite pe perioada temperaturilor foarte scazute”, a mai spus Fagadau.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *