Constructii de utilitate publica in parcuri

Deputatii din Comisia de Mediu sunt de acord ca spatiile verzi sa fie reduse pentru largirea strazilor sau pentru construirea de locuinte sociale. Destinatia spatiilor verzi ar putea fi schimbata pentru lucrari de utilitate publica, precum cele de infrastructura.
constructii de utilitate publica
Deputatii din Comisia pentru Administratie Publica, amenajarea teritoriului si echilibru ecologic au decis modificarea Legii privind spatiile verzi, noile prevederi urmand sa intre in vigoare dupa ce vor fi aprobate de plenul Camerei Deputatilor.

Principala modificare vizeaza posibilitatea schimbarii destinatiei spatiilor verzi pentru lucrari de utilitate publica. Astfel, conform legii, autoritatile locale ar putea decide reducerea suprafetei parcurilor pentru lucrari de infrastructura, dar si pentru constructia de locuinte sociale sau de institutii de invatamant, de sanatate, de cultura sau de administratie publica.

“Era nevoie de aceste prevederi pentru a nu ajunge in situatia de a bloca orasul in cazul in care sunt necesare niste lucrari de utilitate publica”, a declarat presedintele Comisiei pentru Administratie publica din Camera Deputatilor, Sulfina Barbu.

De asemenea, deputatii au introdus o prevedere potrivit careia, pana la inceputul anului 2011, autoritatile locale trebuie sa realizeze un plan de actiune privind conservarea si dezvoltarea retelei locale de spatii verzi. Planul se va baza pe un audit al suprafetei, al accesibilitatii si al calitatii acestor spatii.

Sursa: Adevarul

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,164FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente