Constructiile mari, din lemn, interzise in Delta Dunarii

Din dorinta de a proteja mediul si traditiile din Delta Dunarii, Guvernul a aprobat in sedinta de ieri un regulament cadru de urbanism prin care se interzice constructia in Rezervatia Biosferei Deltei Dunarii de unitati hoteliere de mari dimensiuni si cladiri cu o inaltime de peste zece metri, precum si instalarea antenelor TV satelit in locuri vizibile.
delta dunarii
Potrivit documentului, citat de Mediafax, pe teritoriul pe care se aplica regulamentul sunt admise locuirea sezoniera, cu variantele sale de locuire permanenta, case de vacanta, cazare turistica in locuinte traditionale, cu suprafata construita la sol de maximum 200 metri patrati, institutii, servicii, dotari publice, amenajari piscicole, unitati agricole, mestesugaresti, industriale, de prestari servicii si de transport, circulatii rutiere si navale, cu dotarile aferente, edificii de cult cu constructii anexe.

De asemenea, camparea este permisa numai in zonele care ofera conditii de locuit, dotate cu instalatii tehnico-sanitare, si numai cu conditia respectarii tuturor normelor care se impun in astfel de situatii.

Nici structurile de agrement care nu includ serviciul de alimentatie publica nu sunt admise decat cu conditia limitarii impactului vizual si sonor asupra vecinatatilor, precum si cu respectarea normelor privitoare la forma, materiale de constructie si finisaj din Regulament.

Una dintre reguli vizeaza si materialele permise pentru constructie. Astfel, sunt interzise constructiile cu fatada din lemn, care imita casele de la munte.

In extravilanul localitatilor se autorizeaza numai lucrari de infrastructura si anexe ale exploatatiilor agricole, piscicole sau zootehnice.

Sursa: Evenimentul Zilei

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente