Constructiile pe spatii verzi, interzise definitiv in Bucuresti

Comisia tehnica de urbanism a introdus toate ariile plantate din oras in randul zonelor verzi. Pana la sfarsitul anului, prin votul consilierilor, aceste zone vor deveni parte a Planului Urbanistic General

Proprietarii de terenuri plantate din Bucuresti vor ramane simpli posesori de parcuri, ca in cazul celebrului om de afaceri Costel Constanda, proprietarul Parcului Bordei. Asta, deoarece Comisia tehnica de urbanism a Primariei Capitalei a aprobat la sedinta din aceasta saptamana mai multe planuri urbanistice prin care toate spatiile verzi din 12 zone foarte importante ale Capitalei, au capatat indicativul V (de spatiu verde neconstruibil).Ceea ce inseamna ca toate scuarurile, parculetele si zonele plantate, in care pana acum se putea construi, vor fi protejate de noile prevederi ale Legii Mediului.

„Planul Urbanistic General nu detalia toate zonele verzi din Capitala. Asa ca farte multe parculete si spatii plantate care nu au avut indicativul V au fost distruse”, explica Adrian Bold, arhitectul sef al Bucurestiului. Investitorii nici macar nu trebuiau sa vina la Primaria Capitalei pentru modificarea planului urbanistic zonal, totul se rezolva, cum vroiau ei, la sectoare. „Prin acest proiect am inventariat toate spatiile verzi din 12 zone si le-am schimbat regimul tehnic, trecandu-le in zona de tip V”, a adaugat Bold.

Specialistii au lucrat la identificarea spatiilor si modificarea indicatorilor in urmatoarele zone: Calea Victoriei, Soseaua Kiseleff, Parcul Circului, Parcul Floreasca, Parcul Plumbuita, Parcul Verdi, portiunea cuprinsa intre bd. Burebista – bd. Decebal – Soseaua Mihai Bravu, Soseaua Giurgiului, Soseaua Alexandriei, Calea Rahovei, aria cuprinsa intre bd. Timisoara – Drumul Taberei si bd. Iuliu Maniu. Seful Comisiei de urbanism, Viorel Hurduc, a incercat sa amane proiectul, pe motiv ca este prea complex pentru a fi aprobat intr-o singura zi, dar nu a reusit. Apoi, el a incercat scoaterea a trei dintre zonele cele mai amenintate de investitori, respectiv Calea Victoriei, Soseaua Kiseleff si Parcul Floreasca, insa membrii comisiei s-au opus.

Inainte de a putea salva de la distrugere spatiile verzi ale Bucurestiului, proiectul mai are nevoie de girul Consiliului municipal Bucuresti.

Sursa: Gandul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *