Apele Romane au actualizat Registrul Zonelor Protejate

Noua lege a ariilor protejate, atentat la ariile protejate!

Camera Deputatilor pregateste o lege a ariilor naturale protejate (pentru aprobarea OUG nr. 57/2007) care mai mult va distruge ce-a mai ramas din acestea. Printre articolele/intentiile cu probleme sunt unele care ar permite: 1. Constructii si investitii in parcurile nationale – prin introducerea Art. 22, alineatul (11), litera i) (modificare introdusa deja). 2. Exploatari forestiere…

Citește mai departe
Legislatia si energia eoliana

Legislatia si energia eoliana

Daca va intrebati care este legatura intre cele doua subiecte, va explic: asociatia ALMA-RO a organizat ieri o conferinta privind reducerea coruptibilitatii printr-o legislatie mai buna, studiu de caz – energia eoliana. Am participat in calitate de deputat, dar si secretar al Comisiei juridice, de disciplina si imunitati din cadrul Camerei Deputatilor. Discutia a plecat…

Citește mai departe

Dezbateri publice pentru noua lege a Deltei Dunarii

Presedintele Comisiei de administratie publica si echilibru ecologic, Sulfina Barbu a adus in dezbatere publica propunerea legislativa pentru modificarea si completarea Legii nr. 82/1993 privind constituirea Rezervatiei Biosfera „Delta Dunarii”. Dezbaterea a avut loc la Tulcea – Rezervatia Delta Dunarii, unde Comisia de administratie publica, amenajarea teritoriului si echilibru ecologic din Camera Deputatilor, se afla…

Citește mai departe

Legile de protejarea mediului dauneaza

Ultimele cercetari efectuate de NASA releva faptul ca legile create pentru a ocroti mediul inconjurator de fapt dauneaza si mai mult, dupa cum relateaza Daily Mail. Legislatia care ar trebui sa ajute la imbunatatirea calitatii aerului si sa elimine aparitia ploilor acide a determinat incalzirea temperaturii in regiunea Arctica in ultimii treizeci de ani. Omul…

Citește mai departe

Pesticidele: statele membre ale UE si Parlamentul european au ajuns la un compromis

Statele membre si deputatii europeni au reusit sa se puna de acord asupra unei viitoare reglementari privind punerea pe piata si utilizarea pesticidelor. O lista de substante autorizate va fi elaborata la scara Uniunii Europene Dupa mai multe luni de dezbateri, deputatii europeni si statele membre au ajuns, in luna decembrie a anului 2008, la…

Citește mai departe

A intrat in vigoare noul regulament pentru agricultura biologica

Votat in iunie 2007, noul regulament european pentru agricultura biologica a intrat in vigoare la 1 ianuarie 2009. Acest nou regulament reafirma principiile fundamentale ale agriculturii biologice, interzice folosirea produselor chimice de sinteza si exclude toate posibilitatile de folosire a organismelor modificate genetic (OMG). Ca o noutate, noul regulament impune indicarea locului unde produsele au…

Citește mai departe

Nu este in interesul Romaniei sa tergiverseze adoptarea pachetului legislativ european „clima si energie”

Pozitia WWF cu privire la adoptarea pachetului legislativ european ,,clima si energie”. Saptamana trecuta liderii europeni au exclus posibilitatea amanarii adoptarii pachetului legislativ „clima si energie”, chiar daca unele tari au cerut o noua evaluare a pachetului in contextul noii situatii financiare mondiale. Un grup de opt tari est-europene printre care si Romania, condus de…

Citește mai departe

Nici un braconier dupa gratii

Nu trece zi fara ca sa oamenii legi sa nu descopere un caz de braconaj pe Dunare sau lacurile din Dobrogea. In fiecare luna sunt confiscate plase monofilament ce insumeaza kilometri intregi, sunt intocmite dosare penale, insa nici un braconier nu ajunge sa faca inchisoare. Indulgenta judecatorilor este motivata de cazurile

Citește mai departe