Dezbateri publice pentru noua lege a Deltei Dunarii

delta-dunarii.gifPresedintele Comisiei de administratie publica si echilibru ecologic, Sulfina Barbu a adus in dezbatere publica propunerea legislativa pentru modificarea si completarea Legii nr. 82/1993 privind constituirea Rezervatiei Biosfera “Delta Dunarii”.

Dezbaterea a avut loc la Tulcea – Rezervatia Delta Dunarii, unde Comisia de administratie publica, amenajarea teritoriului si echilibru ecologic din Camera Deputatilor, se afla in perioada 1 – 3 iulie pentru o vizita de documentare.

“Am dorit ca prima dezbatere publica pe marginea propunerii pentru modificarea Legii 82/1993 privind Delta Dunarii sa aiba loc chiar aici in Rezervatie, pentru a vorbi direct cu cei din Delta despre un proiect care va schimba modul in care functioneaza Rezervatia.

Astfel, reprezentantii Administratiei Rezervatiei Delta Dunarii, ai Garzii de Mediu Tulcea, Agentiei pentru Mediu si Agentiei Nationale pentru Pescuit si Acvacultura au primit propunerea de lege si am putut avea o prima discutie, vizand evaluarea impactului noului proiect.

Propunerea pentru modificarea si completarea Legii nr. 82/1993 privind constituirea Rezervatiei Biosfera “Delta Dunarii”, pe care am depus-o in aprilie anul acesta, in regim de urgenta, va avea un impact major asupra a tot ceea ce se intampla in Biosefera Delta Dunarii si va modifica esential vechea lege dupa care functiona ARBDD din 1993. Pana in august, cand vom avea urmatoarea sedinta a comisiei parlamentare, toti cei interesati vor putea trimite amendamente la acest proiect” a declarat Sulfina Barbu.

Comisia de administratie publica, amenajarea teritoriului si echilibru ecologic din Camera Deputatilor, se afla in perioada 1 – 3 iulie in Rezervatia Delta Dunarii, pentru o vizita de documentare.

Delegatia comisiei parlamentare va avea in aceasta perioada intalniri cu reprezentantii Administratiei Rezervatiei Delta Dunarii, ai administratiei locale si centrale, ai Grazii de Mediu Tulcea, Agentiei pentru Mediu si Agentiei Nationale pentru Pescuit si Acvacultura.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente