Romania se angajeaza la Bali pentru o reducere cu 20% pana in 2020 a emisiilor

Romania se angajeaza la Bali pentru o reducere a emisiilor de gaze cu efect de sera de pana la 20% fata de nivelul din 1990 pana in 2020.

Sustinand astfel pozitia Uniunii Europene, lider in demersurile de combatere a schimbarilor climatice, a declarat, pentru Green Report, Iulian Iancu, presedintele Comisiei pentru Industrii si Servicii din Parlamentul Romaniei.

Tara noastra este una dintre cele 190 de natiuni care participa la conferinta pe teme climatice de la Bali, Indonezia, organizata de United Nations Framework Convention on Climate Change (UNFCCC) in vederea demararii negocierilor pentru un acord global post-Kyoto. Dezbaterile au ajuns in punctul culminant al conferintei, in aceasta a doua jumatate a saptamanii fiind programate intalniri la nivel inalt care sa deblocheze negocierile. Cea mai asteptata luare de pozitie este cea a Statelor Unite, care va alea loc maine. De SUA depinde, de fapt, concluzia conferintei, intrucat este cel mai mare poluator care nu s-a angajat pentru niste obiective de reducere a emisiilor”, ne-a declarat Iulian Iancu.

Sursa: Realitatea TV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *