Constructorii auto fac progrese mari in ceea ce priveste emisiile de CO2

  0
  521
  6 motive pentru reducerea emisiilor cu 30% pana in 2020

  Emisiile masinilor produse de constructorii europeni coboara cu un ritm mai bun decat cel estimat initial de Uniunea Europeana.

  5.1% este scaderea emisiilor de CO2 ale masinilor la nivel european din 2008 in 2009.
  Producatorii europeni de autovehicule inainteaza mai rapid decat se spera in campul ecologic, media emisiilor de CO2 a masinilor produse de acestia scazand vertiginos in ultimii ani.

  Un studiu realizat de Uniunea Europeana arata ca media emisiilor de CO2 pentru masinile produse la nivel european a scazut din 2008 in 2009 cu 5.1%, aceasta fiind cel mai mare procent de la an la an inregistrat de la inceperea colectarii acestui tip de date.

  „Exista doua mari motive pentru aceasta scadere record. In primul rand, criza economica si programele de reinnoire a parcurilor auto au ridicat cererea pentru masinile de segmente mici si implicit mai eficiente. Cu toate acestea, tehnologia este responsabila pentru jumatate din scaderea emisiilor”, arata raportul comisiei de transport si mediu a Uniunii Europene.

  Regulile europene arata ca producatorii de masini trebuie sa coboare emisiile pana in 2015 cu 35% fata de 1995. Conform Agentiei Europene pentru Mediu, masinile sunt responsabile pentru 14% din cantitatea de CO2 emisa la nivel european.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.