Consultare publica privind obiectivele de reciclare din legislatia europeana

Consultare publica privind obiectivele de reciclare din legislatia europeana
Consultare publica privind obiectivele de reciclare din legislatia europeana

Pana la jumatatea lunii septembrie, Comisia Europeana vrea sa afle parerea cetatenilor, a persoanelor juridice, autoritatilor si ONG-urilor cu privire la obiectivele de reciclare din legislatia europeana. Adica vrea sa stie daca europenii cred ca aceste obiective ar trebui revizuite sau nu si daca da, in ce mod.

Rezultatele consultarii publice vor fi folosite la elaborarea unei posibile noi legislatii menite sa previna producerea de deseuri si sa stimuleze totodata reutilizarea si reciclarea lor.

Legislatia in vigoare in materie de deseuri stabileste obiective clare in acest sens. De exemplu, pana in 2020, 50% din deseurile menajere si 70% din cele din constructii si demolari vor trebui reciclare sau reutilizate. Participantii la sondaj sunt intrebati daca ar trebui create obiective mai stricte cu privire la reutilizarea, reciclarea si limitarea depozitarii deseurilor ori redirectionarea lor si daca acele obiective ar trebui adaptate la situatia specifica a fiecarui stat european. Totodata, sunt abordate chestiuni precum implementarea obiectivelor actuale, imbunatatirea statisticilor cu privire la deseuri si monitorizarea eficacitatii masurilor puse in aplicare in statele membre ale Uniunii Europene.

In urma consultarii publice, Comisia Europeana va identifica principalele optiuni de stabilire a obiectivelor si va fi apoi elaborata o propunere legislativa in contextul reviziurii politicii de gestionare a deseurilor, ce va avea loc in 2014. Pentru mai multe informatii accesati ec.europa.eu/romania.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente