Autoritatile din Olanda au inasprit masurile impotriva consumului de canabis

Autoritatile din Olanda au inasprit masurile impotriva consumului de canabis

Autoritatile din Olanda au inasprit masurile impotriva consumului de canabis. Pentru a reduce numarul consumatorilor de astfel de substante si pentru ca tara sa nu mai fie considerata „paradisul fumatorilor”, oficialii au decis ca angajatii din cafenelele cu profil sa nu mai vanda marijuana turistilor, noteaza BBC.

Aceasta nu este singura regula impusa in acest sens. Incepand din prima zi a anului 2013, persoanele care vor sa fumeze o tigara de canabis vor trebui sa ii arate vanzatorului un act de identitate. Angajatul ii va vinde marijuana doar daca este localnic si, in acelasi timp, major.

Proprietarii unor astfel de localuri sustin ca nici pana in prezent nu vindeau astfel de substante minorilor. Angajatii cafenelelor de profil cer fiecarui client, la intrarea in local, un act de identitate.

Pana in prezent, clientii care frecventau astfel de cafenele puteau sa isi cumpere fara niciun fel de problema 5 grame de „iarba legala”.

Noile reguli ii nemultumesc pe patronii localurilor de profil si spun ca deciziile autoritatilor vor duce la inchiderea afacerilor. Acestia subliniaza ca numarul vizitatorilor va scadea considerabil, iar acest lucru va afecta implicit economia tarii, in conditiile in care turistii genereaza statului in jur de 500 de milioane de dolari, in fiecare an.

„Consider ca este mai bine sa vinzi canabis in cafenele, decat pe strada. Pe strada, nimeni nu te intreaba ce varsta ai. Pe ei nu ii intereseaza daca esti un adult si nici nu le pasa daca iti vand droguri usoare sau unele puternice. Singurul lucru de care le pasa este sa faca bani”, a declarat pentru BBC unul dintre proprietarii de cafenele unde se poate fuma canabis si alte droguri usoare.

Tot din ratiuni economice, primarul Amsterdamului a refuzat sa puna in aplicare noua prevedere.

In Olanda, exista aproximativ 700 de cafenele unde se poate consuma canabis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *