Contacteaza-ti deputatul pentru respingerea modificarilor Legii Minelor

Contacteaza-ti deputatul pentru respingerea modificarilor Legii Minelor
Contacteaza-ti deputatul pentru respingerea modificarilor Legii Minelor

Parlamentul Romaniei urmeaza sa voteze in plenul Camerei Deputatilor o propunere de modificare a Legii Minelor scrisa cu dedicatie pentru proiectul minier Rosia Montana, dar care nu va intarzia sa afecteze dreptul la proprietate al oricarui cetatean roman.

Campania Salvati Rosia Montana a lansat o petitie nationala adresata deputatilor Romaniei pentru respingerea proiectului legislativ de modificare a Legii Minelor.

Citeste si semneaza si tu aceasta petitie!

Acum e momentul sa actionam direct si sa ne protejam dreptul la viata si la proprietate! Azi este vorba de o proprietate din Rosia Montana. Maine poate fi proprietatea ta! Nu lasa acest precedent sa fie creat!

Ce modifica proiectul de lege PLx 549/ 2009?
Orice companie de stat sau privata care obtine o licenta pentru exploatarea resurselor minerale in zona unde tu esti proprietar al unui teren sau a unei locuinte, va putea sa te exproprieze printr-o procedura simpla, expeditiva. Contestarea procedurii nu-ti va restabili dreptul la proprietate, ci poate doar va modifica valoarea compensatiei. Pentru informatii suplimentare citeste Raportul de Analiza AlburnusMaior.

Cine sustine acest proiect de lege?
Guvernul Romaniei se pregateste sa aprobe proiectul minier Rosia Montana prin emiterea acordului de mediu. Modificarea legislatiei este esentiala pentru ca numeroase sentinte judecatoresti blocheaza in acest moment avansarea proiectului minier si impiedica eliberarea acordului de mediu. Aceasta strategie deriva din pura vointa politica a Guvernului si vizeaza pe termen mediu si lung inceperea de noi proiecte minere bazate pe tehnologia cu cianuri, peste tot in Transilvania.

Ce poti face tu?
Cel mai puternic instrument de a influenta decizia deputatilor este contactarea directa a acestora. Suna-i si stabileste o audienta. Nu ezita! Este dreptul tau constitutional de a te adresa membrilor Parlamentului. Aceasta metoda, indelung folosita in strainatate, si-a dovedit ultilitatea in alte parti ale lumii. Este momentul sa folosim acest instrument democratic in sprijinul salvarii Rosiei Montane. Aflaaici cum iti poti contacta deputatul.

Promoveaza actiunea Contacteaza-ti deputatul, asigura vizibilitate demersurilor tale in randul prietenilor, familiei, la job si promoveaza actiunea in cadrul evenimentelor la care iei parte. Orice ocazie de promovare a mesajelor Campaniei Salvati Rosia Montana este binevenita! Avem nevoie de sprijinul tau pentru a duce vestea mai departe! Afla cum ne poti ajuta accesand acest kit de activism!

Informeaza-te si informeaza-i si pe altii!
Uniti salvam Rosia Montana!
Surse de informare:

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente