Continua sprijinul pentru energia alternativa

Continua sprijinul pentru energia alternativa

Doljenii care vor sa foloseasca energie alternativa mai au la dispozitie aproximativ 550.000 de lei prin Programul “Casa Verde”. Cei mai interesati de acest program au fost oltenii, care au solicitat 99% din suma alocata judetului.

Persoanele interesate sa-si diminueze costul cu energia electrica pot sa apeleze in continuare la Programul privind instalarea sistemelor de incalzire care utilizeaza energie regenerabila, denumit Programul “Casa Verde”. Potrivit informatiilor primite de la Agentia Regionala pentru Protectia Mediului (ARPM) Craiova, la nivel regional mai sunt aproximativ 1,2 milioane de lei. Cei mai multi bani disponibili sunt la nivelul judetului Dolj (550.000 de lei), unde prin proiectele depuse s-a solicitat doar aproximativ 80% din suma alocata. “Pe 17 decembrie, la nivelul judetului Dolj fusesera depuse 325 de dosare (din care 36% aprobate), prin care au fost solicitate aproximativ 1,96 milioane de lei”, a declarat Robert Georgescu, consilier la compartimentul PRR din cadrul ARPM Craiova, care a explicat ca interesul cel mai ridicat a fost pentru instalarea panourilor solare.

Oltenii au solicitat 99% din suma alocata judetului

Comparativ cu restul judetelor din Regiunea de Dezvoltare Sud-Vest Oltenia, chiar daca numarul proiectelor creste de la o zi la alta, doljenii, alaturi de gorjeni, sunt pe ultimul loc in ceea ce priveste interesul manifestat pentru acest program. De partea cealalta, cel mai mare interes a fost manifestat de locuitorii din Olt. Pana la mijlocul acestei luni, acestia depusesera peste 440 de dosare (din care 35% aprobate), insumand 2,656 milioane de lei, adica aproape 99% din suma alocata. Acestia sunt urmati de locuitorii din Valcea, care au depus 378 de dosare (din care 45% aprobate), a caror valoare reprezinta aproape 96% din suma alocata judetului. Pe locul al treilea sunt locuitorii din Mehedinti, care au depus 305 proiecte (din care 57% aprobate), a caror valoare reprezinta aproximativ 92% din suma alocata.

Conditii de eligibilitate

Cei interesati pot solicita sprijin financiar prin acest program pana la epuizarea fondurilor. Programul “Casa Verde” se adreseaza exclusiv persoanelor fizice si consta in acordarea unor sume fixe, de pana la 8.000 de lei, pentru instalarea pompelor de caldura, si pana la 6.000 de lei pentru instalarea panourilor solare si pentru instalatiile de producere a energiei termice pe baza de peleti, brichete, tocatura lemnoasa, precum si orice fel de resturi si deseuri vegetale, agricole, forestiere, silvice.
Pentru a putea beneficia de acest sprijin, cei interesati trebuie sa fie persoane fizice fara obligatii restante la bugetul de stat si bugete locale, conform legislatiei nationale in vigoare. In plus, in activitatea desfasurata anterior inceperii proiectului trebuie sa nu fi incalcat dispozitiile legale privind protectia mediului si sa nu sponsorizeze activitati cu efect negativ asupra mediului. Trebuie sa fie proprietar/coproprietar al imobilului in care se implementeaza proiectul, iar imobilul respectiv nu trebuie sa faca obiectul unui litigiu in curs de solutionare la instantele judecatoresti, al vreunei revendicari potrivit unei legi speciale sau dreptului comun, al unei proceduri de expropriere pentru cauza de utilitate publica. Toti cei care indeplinesc aceste conditii trebuie sa depuna dosare de finantare nerambursabila la agentiile de mediu din judetele unde domiciliaza.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente