Contre pe strategia energetica

0
405

energeticaRadu Berceanu a criticat proiectul de strategie energetica, pe care Guvernul il discuta azi, spunand ca nu vine cu solutii concrete pentru gaurile date de privatizari prost facute in domeniu.

Fostul ministru a anuntat ca PD va raspunde, cu un document pe care il va trimite Guvernului si CSAT, problemelor pe care proiectul de strategie energetica a Romaniei le lasa nerezolvate. La inceputul saptamanii, premierul Tariceanu anunta ca strategia urmareste sa consolideze pozitia firmelor romanesti, securitatea energetica si eficienta economica.
„Proiectul propus nu este o strategie, pentru ca o strategie inseamna lucruri precise. Acest document este lipsit de continut si nu arata nici un fel de intentie de viitor a Guvernului in acest domeniu, astfel incat sa nu fie repetate greselile care s-au facut in trecut privind privatizarile din energie”, a declarat Berceanu.
De asemenea, senatorul a criticat modul in care s-au facut privatizarile din energie, dand exemplu rafinariile Petrom, cedate pentru cateva sute de milioane de euro, in timp ce Dinu Patriciu a obtinut pentru Petromidia si retelele sale de distributie doua miliarde de euro. si privatizarile din domeniul electro, hidro sau al carbunelui, care au fost facute cu tot cu resursele aferente, au fost criticate de senatorul democrat. „In strategie nu e prevazut nici cand vindem, nici cat dam, nici ce dam. Privatizarea unei termocentrale nu inseamna neaparat privatizarea resursei de carbune”, a spus Berceanu. Statul roman nu se foloseste de clauzele care il avantajeaza in contractele de privatizare, iar responsabilitatea unei privatizari nu este asumata de nimeni, a mai spus democratul.
In replica, reprezentanti ai Ministerului Economiei si Finantelor, care a elaborat strategia respectiva, au acuzat, citati de Rompres, ca reprezentantii PD nu au avut nici o obiectie timp de cinci luni, cat au durat dezbaterile publice asupra proiectului.

Sursa: Romania Libera

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.