Conturile de certificate CO2 ale Holcim Romania au fost accesate ilegal

  0
  496
  Contractele de vânzare a certificatelor verzi, luate la puricat de ANRE

  Conturile de certificate CO2 detinute de Holcim Romania la Registrul National al Emisiilor de Gaze cu Efect de Sera au fost accesate ilegal in data de 16 noiembrie 2010. Persoane necunoscute au sustras 1,6 milioane certificate CO2, dintre care 600.000 au fost recuperate si returnate catre Holcim. Valoarea certificatelor sustrase se ridica la aproximativ 15 milioane de euro.

  Un milion de certificate CO2 au fost transferate intr-un cont din Liechtenstein. Alte 600.000 de certificate au fost transferate catre o companie din Italia, care are conturi de certificate CO2 in Registrele din Italia si Marea Britanie. Se pare ca o parte dintre certificate au fost ulterior transferate catre alte conturi din Cehia, Marea Britanie si Franta.

  Holcim Romania a informat imediat Registrul National al Emisiilor de Gaze cu Efect de Sera si a solicitat blocarea, recuperarea certificatelor de CO2 si securizarea datelor. Compania a solicitat autoritatilor romane abilitate declansarea unei anchete penale. In acelasi timp, a fost initiata si o investigatie la nivel international.

  Avand in vedere ca certificatele de CO2 sunt inregistrate electronic si nu pot parasi sistemele Registrelor Nationale de Emisii de Gaze cu Efect de Sera, Holcim a solicitat suportul Comisiei Europene pentru a cere Registrelor Nationale de CO2 din Uniunea Europeana sa urmareasca si sa impiedice comercializarea si diseminarea certificatelor furate.

  Lista numerelor de identificare a certificatelor furate poate fi accesata la adresa www.holcim.ro.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.