Cooperarea in domeniul silviculturii intre Romania si Serbia

Cooperarea in domeniul silviculturii intre Romania si Serbia
Cooperarea in domeniul silviculturii intre Romania si Serbia

In data de 11.07.2014, domnul Director General Adam Craciunescu, in cadrul unei ceremonii festive, organizate la sediul Companiei Publice pentru Paduri din Serbia – „Srbijasume” din Belgrad, a semnat din partea Regiei Nationale a Padurilor – Romsilva, Memorandumul de Intelegere privind cooperarea in domeniul silviculturii intre RNP-Romsilva si Srbijasume.

Acest document semnat de reprezentantii celor doua organizatii: domnul Adam Craciunescu – Directorul General al RNP-Romsilva si domnul Durica Mihaljcic – Director Executiv Juridic al Companiei Publice Srbijasume, creaza conditiile cooperarii in diverese domenii ale silviculturii intre cele doua organizatii.

silvicultura Romania Serbia 2O prima activiate prioritara o reprezinta cooperarea in domeniul protectiei padurilor, respectiv adoptarea in mod unitar a masurilor de protetie a padurilor impotriva insectelor defoliatoare care afecteaza padurile de pe cele doua maluri ale Dunarii, in zona de frontiera intre Romania si Serbia.

De asemenea prin semarea acestui document sunt create conditiile pentru derularea de intalniri de lucru si schimburi de experienta intre specialistii celor doua organizatii ceea ce va conduce la diversificarea cunostintelor in domeniul silviculturii aplicate si implicit, prin asimilarea celor mai bune practici dezvoltate de parteneri, la imbunatatirea reciproca a managementului forestier.

Nu in ultimul rand este avut in vedere accesarea de fonduri europene prin elaborarea si depunerea de proiecte ce vizeaza obiective comune.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,221FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente