Copacii de Hartie prind viata, incepe plantarea

0
541

Miercuri 21 noiembrie, la ora 11, incepe campania de plantare a 1.120 de copaci achizitionati in cadrul proiectului Copacului de Hartie. Primul spatiu verde reamenajat este situat pe str. Clabucet nr 4-8 (langa Policlinica), Sectorul 1.

Proiectul Copacul de Hartie se bazeaza pe un concept simplu: colectarea hartiei a vanzarea hartiei a cumpararea de puieti a plantarea puietilor cu sprijinul voluntarilor (persoane fizice sau firme) a refacerea mediului.

Dupa cautari legate de locul in care sa se planteze „copacii de hartie” am decis sa dam curs invitatiei publice facute de domnul Andrei Chiliman – Primarul Sectorului 1 – de a „Adopta un spatiu verde” din acest sector si de a contribui astel intr-un mod direct la refacerea zonelor verzi din Bucuresti.

Copacul de Hartie are un succes neasteptat exact pentru ca toti cei implicati au realizat ca nu este sarcina exclusiva a ong-urilor sau autoritatilor ca sa avem un aer mai curat, ca sa avem mai multi copaci sau ca sa avem mai multe deseuri reciclate. Din contra: mediul este o resursa comuna si doar impreuna putem sa-l protejam.

Cu toate ca este un proiect aflat la inceput de drum Copacul de Hartie a reusit, dincolo de greutatiile inerente oricarui inceput, sa mobilizeze sute de companii din Bucuresti. Numai asa a fost posibil ca in prima etapa a proiectului (aprilie-septembrie 2007) sa fie colectate 97.115 Kg de hartie si 12.199 kg de carton care vor fi „transformate” acum in 1.120 copaci.

La evenimentul de miercuri dimineata vor participa alaturi de echipa proiectului Copacul de Hartie, d-nul Andrei Chiliman (Primarul Sectorului 1), d-na Carmen Lazar (Head of Corporate Affairs in Zapp), d-na Carmen Lupulet (Marketing Manager – Pizza Hut & KFC Romania), d-na Simona David (Manager Corporate Affairs, Provident Financial Romania), Nicoleta Marin (Organisation and Development Manager ALD Automotive), Alexandra Nanes (Partners Relationship Coordinator ALD Automotive), Violeta Rosu (Managing Partner, Blue Point), Liviu Chiorpec (Director Vanzari Map Merchant) (Account executive Map Merchant), precum si reprezentanti din partea altor parteneri (Curiero, Tuca Zbarcea si Asociatii, Coca Cola HBC Romania si Nestor&Nestor).

Cei 1.120 de copaci vor fi plantati in mai multe sesiuni (in spatii identificate de reprezentatii primariei) de catre voluntarii din cele peste 300 de companii donatoare. Printre acestea se numara IKEA (cu cea mai mare donatie de peste 24 de tone), Petrom, Dacia, Schneider Electric, CitiGroup, Cityplex, Graffiti, Ambasada Irlandei, APIA, BancPost, Sopolec, Adobe si XEROX.

Detalii despre eveniment si lista completa a donatorilor pe www.copaculdehartie.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.