O problema actuala care afecteaza in egala masura administratia locala si centrala, producatorii si lantul de distributie sunt deseurile de echipamente electrice si electronice, cea mai dinamica piata la ora actuala cu o crestere anuala de 2,7% la nivel global.
Subiectul a fost abordat astazi la RoCS intr-o dezbatere moderata de Valentin Negoita, Presedintele ECOTIC si la care au participat reprezentanti ai Ministerului Mediului, Ministerului Economiei si Finantelor, Recolamp – Organizatia producatorilor de echipamente de iluminat, dar si producatori si distribuitori de echipamente.

Dezbaterea a migrat in jurul legislatiei europene in domeniul colectarii DEEE, precum si a implementarii acesteia in Romania. Dincolo de aspectele ecologice, economice si tehnologice ale reciclarii, Valentin Negoita a evidentiat si aspecte de natura sociala. In acest sens, vorbitorul a subliniat implicarea ECOTIC intr-un proiect de revalorizare si reconditionare a echipamentelor IT uzate pentru a putea fi folosite in scolile si telecentrele din mediul rural. In acest fel, se realizeaza doua obiective – se prelungeste durata de viata a echipamentelor si se asigura accesul la echipamente moderne si la Internet cetatenilor din mediul rural cu acces limitat la tehnologia informatiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here