Copiii care fac arta ecologica din gunoaie

0
351

Omuleti din dopuri de plastic, tablouri pictate pe scoarta de copac sau casute din chistoace de tigari sunt doar cateva dintre operele catorva elevi de scoala generala vandute pe bani grei in cadrul unei licitatii neobisnuite organizata de Garda de Mediu Dolj.

Toate aceste opere in miniatura au fost confectionate de elevii Scolii Generale Podari din resturi menajere si din materiale ecologice. Suma stransa i-a lasat pe toti cu gura cascata – 20.420 de lei.

„O societate comerciala a licitat pana la cinci sute de lei pentru o scoarta de copac pictata la mijloc. Reprezentantul ei a spus ca a dat pe ea atatia bani pentru ca este convins ca artistul va ajunge peste 20 de ani cel mai mare pictor din Romania, si atunci opera va avea o valoare imensa”, a povestit unul dintre participanti.

„A inceput sa-mi tremure mainile”

Comisarul-sef al Garzii de Mediu Dolj, Marin Costache – omul care a venit cu ideea unei astfel de licitatii -, a marturisit ca „pe parcursul evenimentului m-am emotionat de mai multe ori si a inceput sa-mi tremure mainile. Eu am ramas blocat cand am vazut cum incep oamenii de afaceri sa se bata pe obiectele facute de manutele copiilor. Nici nu imi imaginam asa ceva”, a declarat Costache.

Acesta sustine ca i-a venit ideea organizarii licitatiei dupa ce a fost invitat sa vada obiecte de arta ecologice confectionate de elevii Scolii Generale Salcuta. La eveniment au fost invitati sa participe 30 de oameni de afaceri doljeni de succes, reprezentanti ai unor firme cu renume. Acestia s-au „luptat” pentru 107 produse confectionate din materiale ecologice si din deseuri.

Cel mai scump obiect s-a vandut pentru 1.100 de lei. „Este vorba despre o casuta de vacanta confectionata din chistoace de tigari. Ceva extraordinar, care a placut foarte mult si a atras atentia celor prezenti”, a spus Marin Costache. Suma totala stransa din licitatie se ridica la 20.420 de lei. Banii le apartin copiilor. Cu ajutorul lor, dar si cu cel al primariei din localitate si al altor cativa oameni impresionati de initiativele micutilor, toti elevii Scolii Generale Podari vor pleca in excursii.

TALENT

Omuleti din dopuri de plastic

Imaginatia elevilor nu a avut limita atunci cand s-au apucat de treaba. Papusi facute din hartie colorata, pungi de plastic si capete mai vechi de papusi, Mos Craciuni din hartie, fuste din pungi de plastic lipite pe bucati de vata artificiala, fluturi din nailon de agatat pe pereti, carucioare din cutii de chibrituri, omuleti din dopuri de plastic – toate aceste opere de arta au fost numerotate si scoase la vanzare.

„Parca eram la Casa Christie”s din New York. A fost o senzatie extraordinara”, a comentat Mircea Toma, un participant. Comisarul-sef Marin Costache a precizat ca urmatoarea licitatie va avea loc in Craiova, unde vor fi expuse lucrarile elevilor din Salcuta.

Sursa: Evenimentul zilei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.