Coreea de Nord este aproape de a finaliza pregatirile pentru al treilea test nuclear

0
372
Phenianul a reluat activitatea la instalatia pentru teste nucleare
Phenianul a reluat activitatea la instalatia pentru teste nucleare
Coreea de Nord este aproape de a finaliza pregatirile pentru al treilea test nuclear

Coreea de Nord este aproape de a finaliza pregatirile pentru al treilea test nuclear, a declarat o sursa importanta din anturajul regimului de la Phenian, citata de Reuters.

Dupa cele doua teste nucleare din 2006 si 2009, Coreea de Nord pare sa fi incheiat pregatirile pentru un al treilea test nuclear, care ar putea avea loc in cel mult doua saptamani, conform sursei citate. ’’Testul va avea loc in curand. Pregatirile sunt pe ultima suta de metri” a declarat oficialul in momentul in care a fost intrebat cu privire la intentiile nord-coreenilor de a demara un test nuclear.

Potrivit Seulului, satelitii au captat imagini cu excavatii imense in nord-estul Coreei de Nord, unde se presupune ca se construieste un nou tunel pentru detonarea incarcaturii nucleare. Pe 13 aprilie, autoritatile nord-coreene au incercat sa lanseze o racheta intercontinentala de tipul Taepodong-3. Phenianul a sustinut ca racheta urma sa plaseze un satelit pe orbita, insa ea s-a dezintegrat la scurt timp dupa lansare.

Ultimul test nuclear, care a avut loc in 2009, a venit la o luna dupa lansarea unei rachete intercontinentale. Expertii sustin ca Phenianul detine resursele necesare pentru a fabrica bombe atomice care sa foloseasca uraniu imbogatit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.