Covasnenii vor avea o eco-telegondola spre Lacul Sfanta Ana

0
486

telegondola.jpgMinisterul Dezvoltarii Regionale si Turismului va sprijini realizarea unui proiect privind amenajarea unei telegondole spre Lacul Sfanta Ana, care implica interzicerea accesului cu masini in ariile protejate si zona lacului.

Doamna Elena Udrea declarat ca imediat dupa ce va fi finalizata documentatia pentru acest proiect, el va fi cuprins cu siguranta in totalitate in investitiile ministerului, intrucat acolo se doreste crearea unei infrastructuri pe cablu care sa opreasca accesul autoturismelor in aria protejata si a lacului.

Potrivit presedintelui Consiliului Judetean Covasna, Tamas Sandor, in prima faza au solicitat fonduri pentru a face proiectul acestui program, adica aproximativ 100.000 de euro.

„Este o investitie majora, dar ne-am gandit foarte mult, specialistii ministerului au fost acolo si este in faza de a primi finantare de la minister pentru a face proiectul pentru lansarea acestui program. De la Bixad este o pasune pana sus, cam pe 2 km, si acolo ar fi o parcare mare, amenajata european. De acolo in sus vrem sa fie inchis circulatiei publice, sa se mearga numai pe jos, cu bicicleta sau cu masini ecologice, pentru ca rezervatia este de interes major, unica in Romania”, a declarat Tamas Sandor.

Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, a inaugurat, vineri, in statiunea Covasna, Centrul Turistic si de Informare, care a fost finantat din fondurile ministerului, a participat la investirea celor doi subprefecti prpusi de PDL in judetul Covasna si a vizitat Comandaul si statiunea Sugas Bai.

Elena Udrea nu a plecat din Covasna cu mana goala. Ea a primit de la presedintele CJ Covasna, Tamas Sandor, o sticla de afinata si o carte de bucate in limba maghiara, „Gusturi transilvanene”, din care a evidentiat cateva retete cu afine. Glumind, Udrea a spus ca acum consilierul ei pe turism din Covasna, Olosz Szablocs, va trebui sa si gateasca, urmand retetele din cartea in limba maghiara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.