Craiova: Referendum impotriva Kozlodui odata cu alegerile locale

Craiova: Referendum impotriva Kozlodui odata cu alegerile locale
Craiova: Referendum impotriva Kozlodui odata cu alegerile locale

Referendumul cu privire la realizarea noilor obiective nucleare de la Kozlodui, Bulgaria, ar putea avea loc odata cu alegerile locale, la Craiova. Solicitarea pentru organizarea consultarii cetatenesti a fost redepusa la sfarsitul anului trecut. Primarul Craiovei a declarat in urma cu cateva zile ca a cerut deja un punct de vedere de la Autoritatea Electorala Permanenta (AEP) in acest sens si ca, personal, isi doreste ca referendumul sa aiba loc in iunie.

Prezenta la Dezbaterea publica privind Bugetul Craiovei pe 2016, organizata pe 29 ianuarie a.c., prof. Luminita Simoiu, coordonatorul Grupului de Initiativa Locala, grup care a strans peste 15.000 de semnaturi pentru organizarea unui referendum in care cetatenii din Craiova sa fie consultati cu privire la construirea unor noi obiective nucleare la Kozlodui, a solicitat public ca plebiscitul sa fie organizat concomitent cu alegerile locale. Aceasta a afirmat ca demersul are sustinere nationala si internationala de la juristi si profesori universitari si ca este o sansa buna pentru ca la locale participa o buna parte a populatiei. ”Am incercat sa ne repliem cererilor si observatiilor pe care le-am primit in sedinta cand a fost respins proiectul nostru pentru organizarea lui (n.r. sedinta din 24 septembrie 2015, cand alesii locali au respins proiectul dupa ce li s-a adus la cunostinta ca demersul nu ar avea nici o valoare juridica), a afirmat prof. Luminita Simoiu.

Primarul Craiovei i-a raspuns acesteia ca municipalitatea se intereseaza deja ca sa vada in ce masura craiovenii isi vor putea exprima sau nu votul concomitent. ”Solicitam AEP un punct de vedere pentru organizarea simultana a Referendumului si alegerilor locale. Eu, sincer, as vrea sa se intample acest lucru in acelasi timp cu alegerile locale. Trebuie sa vedem, insa, daca putem sa folosim aceleasi sectii de votare si pentru referendum si pentru alegeri si, imediat ce vom primi punctul de vedere, va vom informa”, a afirmat Olguta Vasilescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *