Credit sindicalizat pentru parcurile eoliene

Credit sindicalizat pentru parcurile eoliene

Société Générale, UniCredit si CaixaBank au sindicalizat un imprumut de 50 de milioane de euro pentru finantarea parcurilor eoliene Pestera si Cernavoda, dezvoltate de compania portugheza EDP Renovaveis, cu fonduri de la BERD si IFC.

„Société Générale, UniCredit si CaixaBank s-au alaturat cu succes unui club de banci organizat de doua insti­tutii multilaterale importante, IFC (mem­bra a Grupului Bancii Mondiale) si BERD, sustinand potentialul de inves­titii din domeniul energiei eoliene. BERD si IFC au acordat cate un impru­mut de 69,1 milioane de euro pentru fiecare din parcurile eoliene Pestera si Cernavoda, iar cele trei banci comerciale finanteaza alte 50 de milioane de euro, asigurand serviciile bancare comerciale legate de derularea acestor credite”, se arata intr-un comunicat comun al celor trei banci transmis de BRD.
Société Générale asigura rolul de coordonator al tranzactiei de acoperire a riscului de dobanda, in timp ce grupul UniCredit, prin intermediul subsi­dia­relor sale, asigura rolurile de agent de garantii si de banca prin conturile careia se va intermedia tranzactia.

„Sucursalele locale ale bancilor co­mer­ciale, respectiv BRD-Groupe Société Générale, UniCredit Tiriac Bank si sucursala din Romania a CaixaBank, au participat in mod activ si au asigurat toata sustinerea necesara pentru inche­ierea cu succes a acestei tranzactii. Aceas­ta finantare ar trebui sa reprezinte o referinta pozitiva pentru piata locala si sa contribuie la dezvoltarea pietei ener­giei regenerabile in Romania, permitand tarii noastre sa-si respecte angajamentele privind productia de energie verde”, se mai spune in comunicat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *