Criza energiei verzi

Energia verde

Criza economica isi pune amprenta asupra mai multor sectoare de activitate, printre care si cel al energiilor regenerabile.

Daca pe termen lung, prognozele sunt optimiste in ceea ce priveste energia verde, pe termen scurt acestea arata o anumita incetinire a ritmului de dezvoltare.

Potrivit unui studiu recent realizat de Agentia Internationala a Energiei (AIE), criza economica s-ar concretiza in 2009 printr-o scadere a consumului mondial de electricitate, primul dupa anul 1945 si o scadere cu 38% a investitiilor in acest domeniu.

Situatia nu este deloc linistitoare, intrucat sectorul energiilor regenerabile inca se mai afla in etapa de dezvoltare si de cautare a echilibrului. Investitorii sunt din ce in ce mai tematori, iar initiatorii proiectelor de-abia mai pot face fata cheltuielilor, deoarece conditiile de finantare devin tot mai dificile. Daca inainte, bancile nu cereau decat 10% fonduri proprii, acum ele cer 20% sau chiar 30%. In plus, scaderea preturilor combustibililor fosili ar face concurenta prin proiectele din sectoarele gazului sau petrolului.

Doar o fixare ferma a tarifelor de rascumparare a electricitatii verzi ar putea permite sustinerea acestei piete.

Sursa: Actu-Environnement

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente