Cruzimea fata de animale, considerata crima in Bulgaria

Cruzimea fata de animale, considerata crima in Bulgaria

Bulgarii ne-o iau inainte in ceea ce priveste legislatia privind drepturile animalelor. Cruzimea fata de animale este considerata o crima in Bulgaria si se pedepseste cu inchisoarea, potrivit ultimelor modificari ale Codului Penal.

Legislatia din Bulgaria va incrimina de saptamana viitoare actele de cruzime aplicate animalelor, dar si luptele intre caini, scrie agentia
Novinite. Astfel, cine este gasit vinovat ca a omorat cu premeditare un animal risca pana la un an de inchisoare si amenda si de la 1.000 la 3.000 de leva.

Pentru cruzime repetata si cruzime extrema, pedeapsa este de pana la 3 ani in spatele gratiilor si amenzi intre 2.000 si 5.000 de leva. De asemenea, angajatii adaposturilor pentru animale au parte de sanctiuni similare daca nu se comporta adecvat cu necuvantatoarele din centrele speciale.

Desi noul Cod Penal a fost adoptat inca din aprilie, Parlamentul a amanat pana acum aprobarea articolului referitor la cruzimea fata de animale. Modificarile au fost incluse dupa ce presa a dezvaluit mai multe cazuri in care bulgarii isi maltratau animalele.

Desi in Bulgaria exista o lege prvind protectia animalelor, adoptata in 2008, cruzimea fata de animale nu era pedepsita.

In Romania, potrivit Legii pentru protectia animalelor, adoptata in 2004, supunerea unui animal la rele tratamente se pedepseste cu o amenda de la 300 la 600 lei, iar cruzimea fata de animale cu amenda de la 1.000 la 2.000 lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *