WWF critica unda verde a autoritatilor romane pentru DN 66A

WWF critica unda verde a autoritatilor romane pentru DN 66A

Fondul Mondial pentru Natura – World Wide Fund for Nature a denuntat joi unda verde data de Agentia Nationala pentru Protectia Mediului pentru construirea unui drum national de-a lungul unui parc national din Muntii Carpati, ce ‘risca sa distruga unul dintre ultimele peisaje forestiere intacte din Europa’, scrie France Presse, potrivit Agerpres.

‘Construirea acestui drum este simbolica pentru dispretul total fata de zonele protejate din Romania’, a precizat Csibi Magor, directorul programului Dunare-Carpati al Fondului Mondial pentru Natura /WWF/ in Romania, intr-un comunicat transmis agentiei franceze de presa.

Potrivit acestei asociatii, drumul national 66A care va traversa Muntele Retezat si parcul national Domogled /sud-vest/ pe o portiune de 19 kilometri ‘reprezinta o incalcare flagranta a legislatiei’.

‘Studiul de impact asupra mediului nu a luat in calcul efectele devastatoare ale acestei constructii’, a precizat WWF, citand concluziile unui contra-studiu, realizat de experti ai Universitatii Babes-Bolayi din Cluj, potrivit caruia ‘2.552 de hectare ale ultimului peisaj forestier intact din zona temperata a Europei ar fi compromise’ de acest proiect.

Chestionata de AFP, Agentia Nationala pentru Protectia Mediului a afirmat ca si-a dat acordul pentru acest proiect la 6 iulie si a asigurat ca ‘respecta legislatia romana si cea europeana’.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *