CSEI Beclean, in campanie eco

CSEI Beclean, in campanie eco
CSEI Beclean, in campanie eco

Elevii claselor a IX-a de la Centrul Scolar pentru Educatie Incluziva Beclean, alaturi de colegi de la scolile partenere din oras, desfasoara in aceasta perioada un proiect educativ menit sa aprofundeze si sa extinda sfera de cunostinte teoretice si practice privitoare la adoptarea unui mod de viata sanatos si al unui comportament ecologic responsabil. Prieteni ai naturii vor fi cu precadere pana in 30 aprilie, cat timp desfasoara campania curateniei de primavara cu activitati practice-gospodaresti in unitate si in vecinatatea ei, cu expozitii plastice si concursuri de cultura generala, dar si dupa aceea, pentru ca scopul este formarea unei conduite favorabile fata de mediul ambiant.

„Ecologia nu este doar o stiinta, ci si un concept de viata. A trai intr-un mediu curat si sanatos trebuie sa se invete inca de la o varsta frageda. Scoala, biserica, familia si intreaga societate sunt chemate sa opreasca distrugerea naturii, sa ,,domesticeasca” omul, sa-l impace cu natura si sa-l reaseze in natura. A respecta natura, a o intelege si a o iubi trebuie sa devina o trasatura de caracter”, se argumenteaza in proiectul educativ, cu trimitere la un proverb chinezesc: „Daca te gandesti la ziua care va urma, ia-ti mancare. Daca te gandesti la anul care va urma, planteaza un copac. Daca te gandesti la secolul care va urma, educa copiii”.

Din echipa fac parte: prof. Gabriela Rusu (director), Szekely Emese (director adjunct), consilierul educativ Tatiana Silvesan, prof. Kinga Lapusan, asistentul social Cosmina Huciu si instructor educativ Kozics Timea.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,538FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente