Strategie nationala de combatere a hepatitei C

Strategie nationala de combatere a hepatitei C
Strategie nationala de combatere a hepatitei C
Strategie nationala de combatere a hepatitei C

Ministerul Sanatatii si Asociatia Nationala pentru Protectia Pacientilor (ANPP) au semnat protocolul pentru implementarea strategiei nationale de combatere a hepatitei C.

Romania devine astfel prima tara din Europa Centrala si de Est care va implementa o strategie nationala de combatere a hepatitei C, potrivit unui comunicat de presa.

In urma deciziei de colaborare dintre Ministerul Sanatatii si ANPP, cele doua institutii au semnat un nou protocol pentru implementarea masurilor propuse de Carta Alba a Hepatitei C in Romania, document de politici publice lansat in martie 2013.

Ministerul Sanatatii va infiinta un Comitet National de Coordonare a planului de activitati pentru implementarea strategiei nationale de combatere a Hepatitei C in Romania.

Pe langa supervizarea propriu zisa a implementarii acestei strategii, Comitetul National va monitoriza si grupurile de lucru insarcinate cu elaborarea acestui proiect.

“Acest nou protocol care cuprinde o serie de actiuni concrete din partea celor doua parti vine sa sustina parteneriatul dintre Ministerul Sanatatii si societatea civila. Hepatita C este una dintre bolile in raspandirea carora sistemul de sanatate a jucat un rol important in trecut si trebuie, acum, sa ne aratam responsabili pentru semenii nostri. Vom implementa impreuna cu asociatia pacientilor strategia nationala de combatere a hepatitei C, pentru ca orice reusita care se urmareste in domeniul sanatatii trebuie sa fie facuta impreuna cu pacientii” a declarat Eugen Nicolaescu, Ministrul Sanatatii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *