Cu bio eviti chimicalele

Vizitati magazinul bio online www.Biolateria.ro Peste 3.000 de produse bio sau produse naturiste de la cei mai premiati producatori Bio din lume.

STUDIU – Femeile, principalii cumparatori de cosmetice ecologice
Clientul tipic de produse de ingrijire bio este femeie, tinara sau de virsta mijlocie, bine educata, care vrea sa evite chimicalele sintetice.

Primul studiu realizat cu privire la comportamentul consumatorului fata de produsele de ingrijire personala a aratat ca pentru 89% dintre clientii de creme, sampoane sau sapunuri bio este important, ba chiar foarte important, sa evite chimicalele. Numai 4% din cumparatori au declarat ca acest lucru nu este important pentru ei.

Potrivit acestui studiu realizat in Marea Britanie de Organic Monitor si citat de presa straina, motivele legate de sanatate si consideratiile etice constituie principalele resorturi pentru 71% dintre clienti. Cele mai mari griji sint pricinuite de parabeni – o treime dintre consumatori marturisind ca incearca sa evite aceste substante periculoase foarte populare in cosmeticele conventionale. Totusi, o cercetare de piata mai veche, realizata tot in Marea Britanie, a aratat ca bio-consumatorii au dificultati sa inteleaga etichetele produselor de ingrijire personala naturale si bio.

PROFIL. Studiul Organic Monitor a mai aratat ca femeile tinere sau de virsta mijlocie, bine educate reprezinta clientul tipic de cosmetice eco. In plus, desi cei mai multi clienti de bio sint experimentati, cumparind astfel de produse de mai bine de doi ani, majoritatea noilor musterii sint tineri.

Sursa: Jurnalul National

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente