Cultivatorii de sfecla de zahar din judetul Brasov vor bloca drumurile daca nu primesc subventiile

0
310

Cultivatorii de sfecla de zahar din judetul Brasov ameninta ca vor bloca drumurile nationale dupa Paste daca nu primesc subventiile pe 2009, circa 20 de milioane de lei. Fermierii au spus ca a trecut deja perioada optima pentru semanat si ca nu mai au bani pentru insamantari.sfecla de zahar

Fermierii din judetul Brasov au de primit din 2009 subventia de 30 de lei pe tona de sfecla recoltata. In doua luni expira si termenul scadent pentru subventia de 3.700 de lei pe hectar cultivat cu sfecla. Oamenii nu au primit niciuna din cele doua subventii. Agricultorii se plang ca vor ramane cu pamanturile necultivate daca nu primesc ajutor.

„Nu am inceput pentru ca nu sunt bani, si datorita neplatilor la timp. Daca nu ne platesc, nu avem cu ce sa incepem lucrarile”, a declarat unul dintre fermieri.

Autoritatile sustin ca a fost vorba de o eroare tehnica. Programul prin care fermierii primesc subventii s-a deblocat si in 7-10 zile oamenii ar putea primi ajutoarele financiare restante.

In Romania, peste 25.000 de hectare sunt cultivate cu sfecla de zahar, cea mai mare parte in judetele Brasov si Covasna.

Sursa: Realitatea TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.