Cum arat? cea mai mare sculptur? subacvatic? din lume
Cum arata cea mai mare sculptura subacvatica din lume
Cum arata cea mai mare sculptura subacvatica din lume

Cea mai mare sculptura subacvatica din lume a fost amplasata in apele arhipelagului Bahamas. Lucrarea poarta numele “Ocean Atlas”.

Pasionatii de scufundari pot gasi in apele arhipelagului Bahamas cea mai mare sculptura subacvatica. Aceasta se ridica la aproape 5,5 metri de la fundul oceanului si are ca scop protejarea recifelor naturale de corali, scrie Fox News Latino.

Statuia a fost creata de artistul britanic Jason deCaires Taylor si cantareste circa 27 de kilograme. Artistul spune ca inspiratia sa a fost personajul Atlas, din mitologia greaca, ce fusese condamnat sa poarte greutatea lumii pe umeri.

Lucrarea lui Taylor, numita “Ocean Atlas”, este o sculptura care infatiseaza o adolescenta din Bahamas care “sustine marea”.

Aceasta nu este singura statuie care poate fi gasita in apele arhipelagului. Ea face parte dintr-o colectie impresionanta numita Coral Reef Sculpture Garden, obiectiv care atrage an de an numerosi curiosi, de la biologi marini la pasionati de arta.

Instalarea acestor opere de arta vin si in ajutorul speciilor marine locale care au astfel mai multe spatii unde se poata refugia si se pot inmulti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.