Cum reduce Merkel factura la energie a germanilor

0
376
Cum reduce Merkel factura la energie a germanilor
Cum reduce Merkel factura la energie a germanilor
Cum reduce Merkel factura la energie a germanilor
Cum reduce Merkel factura la energie a germanilor

Guvernul german are intentia de a ingheta subventiile acordate producatorilor de energie regenerabila la nivelurile actuale pana la sfarsitul anului 2014. Scopul demersului este acela de a transfera de la consumatori catre industrie costurile rezultate din migrarea de la energia nucleara la cea alternativa.

Propunerea ii apartine ministrului german al Mediului, Peter Altmaier, si mai prevede ca dupa 2014, orice crestere a subventiilor va fi limitata la 2,5% pe an, potrivit datelor publicate de Wall Street Journal.

Astfel, in Germania, operatorii retelelor de electricitate vor putea reduce platile facute catre noile centrale de energie regenerabila pentru alimentarea retelei nationale.

In urma accidentului nuclear de la Fukushima, din 2010, cancelarul german Angela Merkel a solicitat ca mai multe centrale atomice din Germania sa fie inchise. Merkel a stabilit un calendar pentru eliminarea completa a energiei nucleare, acest proces fiind finantat in parte prin majorarea facturilor la electricitate.

Suprataxa a fost introdusa in anul 1998 de coalitia formata din social-democrati si ecologisti, insa a cunoscut cresteri importante pe perioada guvernarii coalitiei conduse de Merkel, urcand in ianuarie la 5,3 eurocenti pe kilowatt/ora de la 3,6 eurocenti pe kilowatt/ora anterior, potrivit sursei citate.

„Este inacceptabil ca clientii sa suporte integral riscul costurilor viitoare”, a declarat Altmaier.

Ministrul german al Economiei, Philipp Rosler, responsabil pentru politica energetica alaturi de Altmaier, le-a cerut colegilor sai sa analizeze programul de subventionare, ceea ce ar putea indica faptul ca propunerea ministrului Mediului nu este sustinuta integral de Guvern.

In toamna anului acesta vor avea loc alegeri nationale in Germania.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.