Cum sa cresti o planeta/ Despre puterea plantelor, intr-un documentar fascinant

Cum sa cresti o planeta/ Despre puterea plantelor, intr-un documentar fascinant
Cum sa cresti o planeta/ Despre puterea plantelor, intr-un documentar fascinant

BBC Knowledge va difuza, incepand de joi, 27 februarie, la ora 23:00, documentarul “Cum sa cresti o planeta”, care ofera o perspectiva fascinanta asupra evolutiei planetei noastre. Documentarul prezinta rolul plantelor care au condus Pamantul la forma pe care o are astazi si contributia lor la evolutia fiecarui animal din lume, inclusiv a oamenilor.

Primul episod descrie felul in care plantele au creat lumea. O echipa de botanisti, vanatori de plante si oameni de stiinta dezvaluie schimbarile fundamentale din istoria Pamantului determinate de existenta plantelor: crearea oxigenului indispensabil vietii, a solului sau soarta animalelor de pe Pamant.

Al doilea episod arata modul in care florile au adus miracolul culorii pe o planeta anosta si monocromatica, analizand, in acelasi timp, puterea semintelor.

Ultimul episod aduce in prim plan cea mai puternica planta din istoria Pamantului: iarba. Iarba a devenit cel mai eficient generator de oxigen de pe Pamant. A transformat terenurile intr-un infern in flacari si a ajutat la umplerea marilor cu viata. A creat mediul pentru ca stramosii nostri sa coboare din copac si sa inceapa sa mearga pe picioarele din spate. Si, mai presus de orice, a dus la civilizarea umanitatii. BBC Knowledge poate fi receptionat in retelele Romtelecom, Digi si Orange TV.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente