Marii consumatori de energie din Romania ar putea plati cu 85% mai putin pentru certificatele verzi

Marii consumatori de energie din Romania ar putea plati cu 85% mai putin pentru certificatele verzi
Marii consumatori de energie din Romania ar putea plati cu 85% mai putin pentru certificatele verzi

Romania a finalizat schema de sprijin pentru marii consumatori de energie, care include reducerea cu 85% a platilor pentru certificatele verzi si scaderea cu 20% a taxei de cogenerare, a declarat, marti, ministrul interimar al Economiei, Constantin Nita, intr-o conferinta de profil.

“Am finalizat schema de sprijin pentru marii consumatori industriali, am transmis-o Consiliului Concurentei si, conform regulamentelor si ghidului UE, am mers cu reducerea pana la 85% in cazul certificatelor verzi, astfel incat sa pastram locurile de munca si sa dam posibilitatea produselor industriale romanesti sa fie competitive”, a spus Nita.

El a adaugat ca si taxa de cogenerare va fi redusa cu 20% pentru marii consumatori industriali.

“Marii consumatori, la randul lor, vor avea de indeplinit niste conditii pentru a beneficia de aceasta schema. Sper ca, in felul acesta, vom putea scadea pretul la energie pentru marii industriasi, astfel incat sa pastram locurile de munca, iar produsele lor sa intre in piata’, a mai spus Nita.

Cuantumul taxelor energetice, respectiv certificatele verzi si contributia pentru cogenerarea de inalta eficienta, a crescut in ultimii ani, din cauza numarului mare de proiecte de energie regenerabila intrate pe piata romaneasca, astfel ca marii consumatori de energie au cerut autoritatilor o schema de sprijin.

Productia de energie regenerabila este subventionata in prezent prin certificatele verzi pe care le primesc producatorii si pe care le platesc toti consumatorii din Romania.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente