Cum sa ne ferim animalele de companie de canicula

0
590

Canicula este dificila pentru oameni, dar pentru animale este insa si mai rea, intrucat ele sunt acoperite de blanita.animalele si insolatia

Cel mai important este sa va tineti animalul, fie caine, pisica, porc sau gaina, intr-un loc umbrit si sa ii dati multa apa proaspata. Bolurile pentru apa trebuie sa fie curate, iar apa sa fie inlocuita de doua ori pe zi, cel putin.

Cand va plimbati cainele, evitati suprafetele fierbinti, precum asfaltul si cimentul, pentru ca se pot arde pe labute. Incercati sa il tineti cat mai mult posibil pe pamant si iarba.

Animalele pot suferi si ele de arsuri solare, mai ales cele cu nas deschis la culoare si cu blana deschisa la culoare pe urechi.

Animalele pot suferi de cald si in casa. Dati drumul la aerul conditional sau la un ventilator. Trageti obloanele si draperiile ca sa nu mai bata soarele pe animalut.

Sa nu lasati niciodata un animal in masina, nesupravegheat! Temperatura din masina este incredibil de mare, chiar si in zile mai putin calde, iar animalul poate face atac de cord sau atac cerebral. Daca trebuie sa faceti cumparaturi sau aveti diverse drumuri, lasati animalul acasa.

Daca animalul are blana mare, tundeti-l.

Protejati-l de purici, capuse si alte insecte care se inmultesc vara in ierburi. Cumparati animalului o zgarda anti purici si sa ii deparazitati lunar.

Animalele fac si ele insolatie. Daca observati urmatoarele semne, duceti-l imediat la veterinar: voma, neliniste, salivare excesiva, puls rapida, limba vinetie, ameteata, mers clatinat. Pana ajungeti la doctor, trebuie sa il inveliti in prosoate umezite cu apa rece.

Sursa: Realitatea TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.